Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de ağır hasarlı 478 bina var!

Bakan Kurum Kocaeli genelinde 5 bin 228 hasarlı yapıdan 4 bin 754’ünün yıkıldığını belirterek halen yıkılması gereken 478 ağır hasarlı, riskli bina olduğunu gözler önüne serdi.

Bakan Kurum Kocaeli genelinde

Ugur ENC minÇevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın Kocaeli’deki hasarlı binalar ve depremle ilgili hazırlık durumunu sorduğu soru önergesini yanıtladı. Murat Kurum Kocaeli genelinde 5 bin 228 hasarlı yapıdan 4 bin 754’ünün yıkıldığını belirterek halen yıkılması gereken 478 ağır hasarlı, riskli bina olduğunu gözler önüne serdi.

BELEDİYELER VE TOKİ ÇALIŞIYOR

Kurum tarafından Türkkan’a verilen cevapta şu ifadeler yer aldı: “6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında yürütülen kentsel dönüşüm uygulamaları öncelikle yerel idarelerin talepleri üzerine uygun değerlendirilen ‘Riskli Alanlar’ ve vatandaşlarımızın başvuruları üzerine tespit edilen ‘Riskli Yapı’lar üzerinde, Bakanlığımızca sağlanan teknik ve mali destekler eşliğinde ilgili Belediyelerimiz, TOKİ ve vatandaşlarımızın katılımı ile sürdürülmektedir.

9 RİSKLİ ALAN VAR

Bu kapsamda; Kocaeli ili genelinde Gölcük, İzmit, Çayırova, Derince, Gebze, Kandıra ve Körfez ilçelerinde ilan edilen 9 adet ‘Riskli Alan’ ile Dilovası, Gölcük, Çayırova, Gebze ve Darıca ilçelerinde belirlenen 8 adet ‘Rezerv Yapı Alanı’ndaki plan, proje, uzlaşı ve yenileme faaliyetleri devam etmektedir.

8 YIL ÖNCEE YIKIMLAR BAŞLADI

Diğer taraftan, 6306 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği 2012 yılından bugüne kadar 6306 sayılı Kanun kapsamında, Kocaeli ili genelinde 12.132 adet bağımsız bölüm içeren toplam 5.228 adet yapı ‘Riskli Yapı’ olarak tespit edilmiş ve bu yapılardan, 10.653 adet bağımsız bölüm içeren toplam 4. 754 adet riskli yapının yıkımı gerçekleştirilmiştir.”