Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de ayakta yolcuya izin!

Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, bazı kurallar yerine getirilmesi halinde şehir içi ulaşımda ayakta yolcu alınmasına izin veren kararını yayımladı.

Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha

Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararı 2. maddesinin aşağıdaki şekilde revize edildi. Bu revizeye göre kararlar şöyle: “Minibüs/midibüsler ile koltuk kapasitelerinde herhangi bir seyreltme ve kaldırılma yapılmayan otobüsler gibi iç hacim bakımından fiziki mesafe kurallarının uygulanamayacağı şehir içi toplu ulaşım araçlarında ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmemesine.  Bunların dışında kalan raylı sistem araçları (metro, tramvay vb.), metrobüsler ve belediye otobüsleri gibi ayakta yolcu taşıma ağırlıklı toplu ulaşım araçlarında;  fiziki mesafe kurallarına aykırı olmayacak şekilde  %50 oranında ayakta yolcu alınabilmesine.

3’TE 1 ORANINDA

Ayrıca koltuk kapasiteleri seyreltilmiş/kaldırılmış özel halk otobüslerinde fiziki mesafe kurallarına aykırı olmayacak şekilde ayakta yolcu kapasitesinin 1/3 oranın da ayakta yolcu alınabilmesine, Raylı sistem araçları  (metro, tramvay vb.), metrobüsler, belediye otobüsleri ve koltuk kapasiteleri seyreltilmiş/kaldırılmış özel halk otobüslerinde ayakta alınabilecek yolcu sayısını belirtir levha/tabelanın herkesin görebileceği şekilde asılmasına ve ayaktaki yolcuların durabileceği yerlerin fiziki olarak işaretlenmek suretiyle belirlenmesine.”