Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de bakın kaç deprem istasyonu var?

Kocaeli İl Afet Risk Azaltma Planı’nda Kocaeli’deki deprem istasyonları da yer aldı. Kocaeli’de toplam 45 deprem istasyonu olduğu görüldü.

Kocaeli İl Afet Risk
SEBO İMZA

2021 yılında AFAD ve Kocaeli Valiliği tarafından hazırlanan İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) kapsamında valiliğin ev sahipliğinde her yıl toplantı yapılıyor. Son toplantıda konuşan Vali Seddar Yavuz, 11 Ocak 2023 yılında yaptığı toplantıda, eylemlerin yüzde 31.1’inin gerçekleştirildiğini bildirdi. Bu raporda, haber kaynağı kurumlardan alınacak hava saldırıları, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehdit ve tehlikeler ile afet ve acil durumlara ilişkin tehlike haberlerinin halka ve ilgililere farklı alarm işaretleri ve anonslarla duyurulması ve gerekli tedbirlerin aldırılması için ilimizde kurulu merkezi ezan sisteminin alt yapısından yararlanıldığı belirtildi.

12 İLÇEYE HİZMET VEREN 10 AKTARICI

Raporda deprem uyarı sistemleriyle ilgili de şu bilgiler verildi: “İkaz ve alarm sisteminin İlimizde kurulu merkezi ezan sistemine entegre edilmesini ve nüfusun büyük çoğunluğuna hizmet etme potansiyeli için gerekli altyapının oluşturulmasını kapsar. Haber yayın önceliği daima İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden verilecek ola n ikaz/alarm işaretleri ve sesli uyarılarında olmak üzere mevcut merkezi ezan sisteminden istifade edilecektir. İlimizde 12 ilçeye hizmet veren 10 aktarıcı sisteme telsiz ve geliştirilen yazılım teknolojisi eklentisiyle uç birimlerdeki donanımdan azami ölçüde istifade edilmiş olacaktır. Merkezi ezan sisteminin çalışmasına herhangi bir olumsuz etkide bulunulmayacaktır. Kocaeli İlinde bulunan bütün camilerden istenilen zaman uyarı amaçlı anons ve siren çalınabilmektedir. Bu anons ve sirenler istenilen ilçeden yapılabilmektedir.

45 DEPREM İSTASYONU VAR

Kocaeli İlinde toplam 45 tane deprem istasyonu bulunmaktadır. Bunlardan 43’ü kuvvetli yer hareketi istasyonu(deprem sırasında binaların deprem karşı oluşturduğu ivmeyi ölçer. Bu değerler uluslararası bilim adamlarınım bina- zemin mühendislik çözümlerinde çözüm üretmeleri için kullandıkları parametre değeridir.) Geriye kalan 2’si ise zayıf yer hareketi istasyonudur.

deprem