Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli'de bakkal büfe tekel bayii saatlerinde değişiklik

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından gerçekleştirilen olağanüstü toplantıda alınan kararlara göre Kocaeli genelinde bulunan bakkal, büfe ve tekel bayiler 07.00-22.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından gerçekleştirilen olağanüstü toplantıda bazı kararlar alındı. Alınan kararlara göre 50 ve üstü sayıda personel çalıştıran fabrikalarda Covid-19 pandemisi süresince sınırlı olmak üzere, 60 yaş üstü çalışanların, gebelerin ve raporla belgelenmiş kronik hastalığı bulunan çalışanların idari izinli sayılmasının iptaline karar verildi. Covid-19 hastalığı olan veya Covid-19 hastalığı olan bir kişi ile korunmasız (sosyal mesafe, kişisel koruyucu ekipman vs. olmadan) yakın teması olan özel sektör çalışanlarına en az 14 gün izolasyon tedbiri uygulanması sağlanacak.

 BÜFELERE FAALİYET KISITLAMASI

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nda alınan bir diğer karara göre Kocaeli genelinde bulunan bakkal, büfe ve tekel bayiler 07.00-22.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Kurulda alınan kararlara uyulmadığının tespit edilmesi durumunda; 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince idari para cezası verilmesine ve aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına oy birliği ile karar verildi.