Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de bir ilk: 3 katlı kavşak geliyor…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılacak olan ve Kocaeli’nin ilk üç katlı kavşak projesi olan, 912 milyon TL’ye mal olacak Derince Limanı D-100 ve TEM Otoyol Bağlantı Yolu projesi başlıyor. İhaleyi alan Avos Grup İnşaat ile sözleşme imzalandı, yer teslimi yapıldı. İşin bitiş süresi 29 Haziran 2023 olarak belirtildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Derince’de uzun yıllar beklenen Derince Limanı D-100 ve TEM Otoyol Bağlantı Yolu projesi başlıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 5 Ağustos’ta yapılan ihalenin sözleşmesi 12 Eylül’de imzalandı ve yer teslimi yapıldı. Özgür Kocaeli Gazetesi’nden Suriye Çatak Tek’in haberine göre; davet usulü ile yapılan ve muhammen bedeli 961 milyon olan ihaleyi 912 milyon teklif veren Avos Grup inşaat aldı. Firma kısa zamanda şantiyesini kurarak çalışmalara başlayacak. İşin bitiş süresi 29 Haziran 2023 olarak belirtildi.

YER TESLİMİ YAPILDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 2022 yılında yatırım programına alınan Derince Limanı D-100 ve TEM Otoyol Bağlantı Yolu Yapım İşi için ödeneğin çıkartılması ile birlikte 5 Ağustos’ta bakanlık tarafından davet usulü ile ihale yapıldı. Yapılan ihaleye 5 firma katıldı. İhaleye katılan firmalar arasında yeterliliği olan ve en düşük teklifi veren Avos Grup İnşaat’a ihale verildi. İhalenin firmaya verilmesi ile birlikte 12 Eylül’de sözleşme imzalandı. Firmaya projenin yapılacağı alan teslim edildi ve inşaat çalışmalarının başlaması için süreç başladı.

3 KATLI OLACAK

Derince Limanı D-100 ve TEM Otoyol Bağlantı Yolu projesi üzerinde mevcutta Devlet Demir Yolları Köprüsü, D-100 alt geçit köprüsü ve TEM altı geçit köprüsü bulunuyor. Proje Derince Limanından başlayıp Devlet Demir Yolları Köprüleri ve D-100 üzerinde 3 katlı kavşak ile geçip farklı seviyeli (trompet) kavşakla TEM otoyoluna bağlanacak. Bu kesimde güzergahı dikine kesen D-100 yer altına alınan bir battı-çıktı ile geçilecek şekilde tasarlandı. Proje kapsamında 1,7 kilometrelik yol, 5 köprü, 2 kavşak yapılacak.