Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de çay ocakları esnafa servis yapabilecek!

Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Vali Seddar Yavuz başkanlığında toplandı. Kurul, çay ocaklarının esnaflara servis yapmasına izin verilmesi kararı aldı. Ayrıca kronik hastalığı bulunan personellerin idari izinli sayılabileceği de alınan kararlar arasında.

Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha
Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Seddar Yavuz başkanlığında toplandı. Kurul, çay ocaklarının esnaflara servis yapmasına izin verilmesi kararı aldı. Ayrıca kronik hastalığı bulunan personellerin idari izinli sayılabileceği de alınan kararlar arasında.

ÇAY OCAKLARI

2020/123 sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararımızın 3. Maddesine, çay ocağı şeklinde faaliyet gösteren işyerlerinin masa, sandalye/taburelerini kaldırmak ve sadece esnafa servis yapmak kaydıyla açık kalabileceğinin ilave edilmesinin uygun olduğuna.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

2. 2020/123 sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararımızın 4.Maddesi ile sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın Cuma günleri istisna olarak 10.00-14.00 saatleri arasnda, 20 yaş altı vatandaşlarımız (01.01.2001 tarihi ve sonrasında doğanlar)ın ise 12.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkabilmelerine.

KRONİK RAHATSIZLIĞI OLANLAR

3. 18.11.2020 tarih ve 44854 sayılı Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünün “COVİD-19 Kapsamında Alınan Tedbirler” konulu yazısı gereği, 2020/116 sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararımızın 6. Maddesinin tadil edilerek, istisna kurumlar kendi mevzuatları dâhilinde olmak üzere diğer kamu kurum ve kuruluşlarında, “Kronik rahatsızlığı bulunan personelden Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen e-nabız /e-devlet sistemi üzerinden tanımlı idari izne esas Covid-19 hastalığı için risk grubunda olanların idari izinli sayılması” hükmü kapsamında uygulanmasına oy birliği ile karar verildi.