Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de çok önemli bir eğitim toplantısı

A Gifted for Gifted Increasing the Quality of Special Education Services for Inclusive Education proje açılış toplantısı gerçekleştirildi.

A Gifted for Gifted

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı’nın “İstihdam, Eğitim, Sosyal Politikalar” bileşeni altında Bütünleştirici Eğitim İçin Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması Operasyonu (IQSES) hibe programı kapsamında hazırlanmış “Özel Yetenekliler İçin Özel Yetenek:  Bütünleştirici Eğitimde Öğretmen Kapasitesinin Artırılması” (A Gifted for Gifted Increasing the Quality of Special Education Services for Inclusive Education) Projesinin Açılış Toplantısı 19 Ocak 2022 Çarşamba günü Doubletree By Hilton Kocaeli’nde gerçekleştirildi.

GENİŞ KATILIM OLDU

Proje açılışına Vali Yardımcısı Yusuf CIBIR, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ömer AKMANŞEN, Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa EREN, Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Elif ÇELEBİ ÖNCÜ, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Mustafa DOĞAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın İhsan ÖZKAN, İl Millî Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürü Sayın Melih ENGİN, İzmit İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Çiğdem AYANOĞLU, Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Sayın Dr. Öğr. Üyesi İsmet TIKIZ, okul yöneticileri, öğretmenler ve velilerin katılımıyla 19 Ocak 2022 tarihinde  Doubletree By Hilton Kocaeli’nde gerçekleştirildi. Toplantı, açılış Konuşmalarının ardından Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Sayın Prof.Dr. Elif ÇELEBİ ÖNCÜ’nün ‘Eğitimde Nitelik’ konulu sunumu ve Almanya Nünberg Erlangen Üniversitesi Nürnberg Üniversitesi Pedagojik Psikoloji ve Üstün Zeka Araştırmaları Bölümü’nden Sayın Marold REUTLİNGER’in ‘ Üstün yeteneklilerin Gelişiminde Aile ve Öğretmenin Önemi isimli sunumları ile tamamlandı.

A GİFTED FOR GİFTED PROJESİ:

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali iş birliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı’nın (IPA-Instrument for Pre Accession) “İstihdam, Eğitim, Sosyal Politikalar” bileşeni altında Bütünleştirici Eğitim İçin Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması Operasyonu (IQSES) hibe programı dahilinde gerçekleştiriliyor.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı, Sözleşme Makamı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmekte ve izlenmektedir. Programın Operasyon Faydalanıcısı İzmit Bilim ve Sanat Merkezi’dir.A Gifted for Gifted projesi, program kapsamında İzmit Bilim ve Sanat Merkezi ve Kocaeli Üniversitesi ortaklığı tarafından yürütülmektedir. Projenin toplam bütçesi 133.380,80 Avro olup, bu tutarın 25.200,00 Avro’luk kısmı İzmit Bilim ve Sanat Merkezi’nin eş finansman katkısıdır.

İzmit Bilim ve Sanat Merkezi’nden Hayriye Sultan Tunç’un proje koordinatörü, Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Sayın Doç. Dr. Fatih Kezer’in üniversite eğitim koordinatörü, yine İzmit Bilim ve Sanat Merkezi’den Yalçın YILDIRIM’ın uzman olduğu proje Kasım 2021 ile Nisan 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olup, 18 ay sürecektir.

A GİFTED FOR GİFTED PROJESİNİN GENEL HEDEFİ

Üstün bilişsel becerileri nedeniyle özel eğitime ihtiyacı bulunan ve bu özel eğitim ihtiyacını bilim ve sanat merkezleri ile destek eğitim odalarından karşılayan özel yetenekli öğrencilerin, bütünleştirici eğitim aracılığıyla daha nitelikli bir eğitim alabilmeleri için öğretmen kapasitesinin artırılmasıdır.

Projenin alt hedefleri ise;

Bilsem Öğretmenlerinin özel yeteneklilerin eğitimi alanında kapasitelerini artırmak,

Bilsem öğretmenlerinin Yetişkin Eğitimi planlama ve uygulama kapasitelerini geliştirmek,

İzmit’te özel yetenekli çocuklarla çalışan ilk ve ortaokul düzeyindeki okullarda görev yapan destek odası öğretmenlerinin bütünleştirici eğitim alanındaki kapasitelerini artırmak,

Bilsem- Üniversite ve Örgün Eğitim Okulları arasında sürdürülebilir iş birliği ağını oluşturmak,

Üstün yetenekli çocukların eğitim ihtiyaçları konusunda okul yöneticilerinin ve ailelerinin bilgi ve farkındalık düzeyini artırmak, Destek odalarını özel yetenekli öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik olarak donatmaktır.

Proje Koordinatörü

Hayriye Sultan TUNÇ
Telefon numarası
:0507-622-4690
E-posta adresi
: [email protected]