Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de cuma namazı flaş gelişme!

Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu bugün 4 günlük kısıtlamada Cuma namazları için araç kullanmamak kaydıyla vatandaşlara yakınlarındaki camilere gitme izni verdi. Öte yandan sinema salonlarının açılışı ise1 Mart 2021’e ertelendi.

Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha

Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, bugün Cuma namazları ve sinema salonlarıyla ilgili yeni kararlar aldı. Vali Seddar Yavuz başkanlığında toplanan kurul sinema salonlarının açılmasını 1 Mart 2021’e erteledi. Yılbaşı kısıtlamalarında Cuma namazı için de yeni karar açıklandı.

İŞTE YENİ KARARLAR

  1. Salgınla mücadelede alınan tedbirlerin devamının sağlanması ve desteklenmesi amacıyla ilimiz genelinde sinema salonlarının faaliyetlerine 1 Mart 2021 tarihine kadar ara verilmesinin uygun olacağına.
  2. 15.12.2020 tarih ve 2020/136 sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararımız ile; 31 Aralık Perşembe günü saat 21.00’de başlayacak, 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi, 3 Ocak Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve 4 Ocak Pazartesi günü saat 05.00’de tamamlanacak şekilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması sırasında 1 Ocak 2021 tarihinde Cuma namazına gitmek isteyen vatandaşlarımızın araç kullanmamak kaydıyla ikametlerine en yakın camiye gidip gelebilmesine.

Yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına oy birliği ile karar verildi.