Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de doktorlar bir günlüğüne iş bırakıyor!

Kocaeli ile birlikte iki ilde daha yaşanan sağlıkta şiddet nedeniyle HEKİMSEN, bir günlük iş bırakma kararı aldıklarını açıkladı.

Kocaeli ile birlikte iki

Özgun imza29 Eylül tarihinde Hakkari Şemdinli Devlet Hastanesi’nde başhekime hakaret ve şiddet, 6 Ekim tarihinde Kocaeli Devlet Hastanesi’nde 6 Ekim’de doktora yapılan yumruklu saldırı, 7 Ekim tarihinde ise İzmir Torbalı Aile Sağlığı Merkezi’nde beyaz kod veren hekimin sopalarla darp edilmesi nedeniyle HEKİM-SEN (Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası) 10 Ekim tarihinde eylem kararı aldı.

“TÜM ÜLKEDE İŞ BIRAKMA EYLEMİ”

Kocaeli merkezli HEKİMSEN tarafından alınan kararda şu ifadelere yer verildi; “Sendikamız kurulduğu günden beri başta hekimlerin sorunlarını, en verimli, başarılı, insanımızın mutluluğuna sebebiyet verecek sağlık sistemini hedef almıştır. Bu bağlamda sağlık sisteminin hataları eksikleri konusunda çalışmalar yapmış bunları Sağlık Bakanlığı’na resmi yolla aktarmıştır. ‘Sağlıkta Şiddet’ ile ilgili 30 civarında talebinin maalesef uygulamaya geçirilmemiştir. Ülkemizde sağlıkta şiddet azaltılamamıştır. Bu nedenle sendikamız sağlıkta şiddet yaşanan kurumlarda olayın şiddetine göre geri bildirim alarak o kurumda, tüm ilçede, tüm ilde ya da tüm ülkede iş bırakma eylemi yapacaktır.

TÜM BASAMAKLARDA

Kocaeli Devlet Hastanesi’nde ve Torbalı ASM’de yaşanan üzücü şiddet olayından sonra ilgili kurumdan aldığımız geri bildirime göre 10 Ekim 2022 tarihinde Kocaeli Devlet Hastanesi’nde ve Torbalı / İzmir’de tüm basamaklarda Acil Servis ve Poliklinikleri, Doğum Salonu, COVID, Onkoloji, Nefroloji, Hematoloji Poliklinikleri, Ameliyathaneler ve tüm yatan hasta servis çalışmaları hariç olmak üzere iş bırakma eylemi yapılması yönetim kurulumuzca karar altına alınmıştır.”