Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de EDS cezaları bugün başlıyor

Kocaeli’deki sürücüler dikkat! Şehir genelinde ortalama hız, kırmızı ışık ve park ihlallerini denetlemek amacıyla kurulan Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS), artık ceza kesmeye başlayacak. Uzun bir süredir sadece denetim amacıyla kullanılan EDS’ler, bugün itibarıyla ihlal yapan sürücülere cezai işlem uygulayacak

Kocaeli’deki sürücüler dikkat! Şehir

2022 yılında tamamlanıp faaliyete geçen ‘deki EDS’ler, bu zamana kadar sadece denetim ve uyarıda kullanıldı. Ancak yapılan son açıklamaya göre, kırmızı ışık, hız ve park ihlalleri konusunda artık tolerans gösterilmeyecek. bugünden itibaren ihlaller ceza ile sonuçlanacak, böylece trafikteki can ve mal güvenliği artırılmış olacak.

2021’DE İHALE YAPILDI

2021 yılında, Kocaeli Emniyeti ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden oluşan bir heyet ile İl EDS Komisyonu kuruldu. Bu komisyon geçmiş yıllardaki kaza verilerini de inceleyerek EDS için ihtiyaç duyulan noktalar belirledi. Daha sonra Emniyet ve Büyükşehir Belediyesi arasında ek protokol imzalandı ve ihale gerçekleşti.

10 KORİDORDA HIZ İHLAL TESPİTİ

Yapılan çalışmalar ile Karamürsel, Darıca, ve Çayırova olmak üzere 7 ilçede 9 Sinyalize kavşak noktasında Kırmızı Işık İhlal Sistemi kuruldu. İzmit ve Gebze’de ise trafik yoğunluğunun fazla olduğu 4 noktada Park İhlal Sistemi kuruldu. Öte yandan kentimizde kaza yoğunluğunun çok olduğu 5 noktada gidiş geliş olmak üzere 10 koridorda Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemi kuruldu. Bu 5 noktanın 3’ü İzmit’te, 1’i ’de 1’i ise Başiskele’de oldu. Bu sistem sayesinde İzmit’te Ömer Türkçakal Bulvarı, Symbol AVM mevkii fabrikalar yolu üzerinde bandında hız kontrolü yapılabiliyor. İzmit-Başiskele-Kartepe-Gebze-Körfez D-100 ve D-130 karayolu denetlenecek.

LEVHALARA UYUN

Ceza yememek için yapılması gereken şey ise oldukça basit. Bütün hız koridorlarında ortalama hızlar ile ilgili bilgilendirme levhaları mevcut. Bu levhalarda otomobil, otobüs ve ağır vasıtalar için hız sınırları belirtiliyor.