Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de Evrensel’e destek açıklaması

Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri, Basın İlan Kurumu’nun Evrensel Gazetesi’nin ilan ve reklam yayınlama hakkını iptal etmesine tepki gösterdi.

Kocaeli Emek ve Demokrasi

Bilindiği gibi Basın İlan Kurumu (BİK), 3 yıldır cezalarla askıya aldığı Evrensel gazetesinin resmi ilan ve reklam yayımlama hakkını 22 Ağustos itibariyle tümüyle iptal etti. Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri bugün Eğitim Sen Kocaeli binasında bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Eylül 2019’da alınan resmi ilan ve reklam durdurma kararı sebebiyle Evrensel’ e 3 yıldır hukuksuz şekilde ilan verilmiyordu. Alınan son kararla, askıda tutulan bu hak tümüyle iptal edilmiş oldu. Kararın gerekçeleri arasında okur dayanışması, kurum aboneliklerinin olması gibi nedenler yer alıyor.

İLAN KESME CEZASI VERİLMİŞTİ

Kısa bir süre önce Anayasa Mahkemesi’nin, Evrensel, Birgün, Cumhuriyet ve Sözcü gazetelerine verilen ilan kesme cezalarını basın ve ifade özgürlüğü ihlali olarak değerlendiren kararına rağmen alınan bu karar çok açıktır ki bir siyasi susturma operasyonudur. Fikir ve içerik farkı gözetmeksizin resmi ilanların adil bir şekilde gazetelere dağıtılması amacıyla kurulduğunu belirten Basın İlan Kurumu, AKP iktidarının elinde özgür basını susturmanın bir aracına dönüşmüştür. Evrensel, Birgün, Cumhuriyet, Yeni Yaşam gibi muhalif yazılı basın bu şekilde susturulmaya çalışılmaktadır. Evrensel’e yönelik son alınan yasak kararıyla birlikte siyasi ve ekonomik ambargo aracılığıyla basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkı ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır.

27 YILDIR

Bizler, gücünü işçilerin, gençlerin, kadınların, ezilenlerin dayanışmasından alan Evrensel’in, tıpkı diğer muhalif basın gibi bu yıldırma politikalarıyla ilk kez karşılaşmadığını biliyoruz. Hiç şüphemiz yoktur ki 27 yıldır inatla gerçeğin peşinden koşmaya devam eden Evrensel gazetesi, bu kuşatmayı da okurlarının ve emek ve demokrasi güçlerinin dayanışmasıyla aşacaktır.

EVRENSEL’E DESTEK ÇAĞRISI

Gün, hedefe konan haber alma hakkımızı savunma, ifade özgürlüğümüz için Evrensel’e sahip çıkma günüdür. Gün Evrensel’e abone olma, okur dayanışmasını sürdürme günüdür. Tüm halkımızı, gençleri, kadınları, işçileri, sendikaları tüm emek ve demokrasi güçlerini Evrensel ile dayanışma göstermeye çağırıyoruz.

ÖZGÜR BASIN SUSTURULAMAZ

Bu vesileyle bizler, Kocaeli Emek ve Demokrası Güçleri olarak Evrensel’in yanısıra iktidarın susturma operasyonuna maruz kalmaya devam eden Birgün, Cumhuriyet, Yeni Yaşam gibi günlük yazılı basınımıza ve internet mecrasından türlü zorluklarla yayın yapmaya çalışan diğer muhalif haber portallarımıza sahip çıkmaya devam edeceğimizi, AKP karanlığının yarattığı bu ablukayı emekçilerin ve halkımızın dayanışması ve mücadelesiyle aşacağımızı bir kere daha vurguluyoruz!
Evrensel Gazetesi’nin yanındayız!
Özgür basın susturulamaz!”