Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de gözaltılara tepki eylemi yapıldı

Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek Sol Parti Gebze İlçe yöneticileri Buğra Aydoğan ve Erdem Şimşek’in gözaltına alınması protesto edildi

Sosyal medya paylaşımları gerekçe

Kocaeli’de dün Sol Parti Gebze İlçe yöneticilerimiz Buğra Aydoğan ve Erdem Şimşek, gözaltına alınmıştı. Sol Parti Kocaeli Örgütü, Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri’nin destek verdiği bir açıklama yaptı. İzmit Yürüyüş Yolu’nda gerçekleştirilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

ADALETSİZ GÖZALTILAR

“Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek Sol Parti Gebze İlçe yöneticilerimiz Buğra Aydoğan ve Erdem Şimşek dün sabaha karşı, ev baskınlarıyla gözaltına alınmıştır. Tepeden tırnağa hukuksuz, adaletsiz ve zorbaca yapılan gözaltılar derhal sonlandırılmalıdır. AKP iktidarı bugün, hukuk yoluyla işçileri, emekçileri toplumun her kesimini susturmaya çalışıyor.

CAN ATALAY KARARI

Daha dün Yargıtay 3.ceza mahkemesi AYM nin Can Atalay hakkındaki kararını tanımadı Hukukçular “Anayasa Mahkemesi bir anlamda kapatılmıştır “dediler .Bu artık Can Atalay meselesi değildir. Bundan sonra kim hangi hukuka saygı duyacak. AKP faşizmi kendi toplumunu yaratmaya çalışıyor. Susan, konuşmayan, itaat eden, gerici bir toplum yaratılmak isteniyor.

EV BASKINI

AKP faşizmi, siyasal İslam’ı bu topraklara yerleştirmek için hukuku tek adam rejimine göre yeniden dizayn etmektedir. Bunun bir göstergesi de dün sabaha karşı ev baskınlarıyla tamamen keyfi şekilde gözaltına alınan arkadaşlarımızdır.

Soruyoruz, arkadaşlarımız neden gözaltında?

Sermaye iktidarına, gericiliğe, kadın düşmanlığına, hukukun ortadan kaldırılmasına, kısacası AKP faşizmine karşı çıktıkları için mi gözaltındalar? Arkadaşlarımızın tek suçu vardır: Bu ülkeyi çok ama sevmeleridir. Buradan haykırıyoruz: Hiç kimse dokunamaz suçsuzluğumuza!

HALK KAZANACAK

Bilinmelidir ki, emek, demokrasi ve barış mücadelesinde dünden bugüne, bugünden yarına mücadeleye devam edeceğiz. Bu ülkede hırsızlık, yolsuzluk, talan, kadın düşmanlığı ve gericilik bitsin diye mücadele veren arkadaşlarımız hiçbir zaman bu bezirgân karanlığı karşısında susmadılar, susmayacaklar! Susmayacağız! Tek Adam rejimi kaybedecek, işçiler, emekçiler, kadınlar, gençler, devrimciler kazanacak!  Tek Adam rejimi kaybedecek, halkımız kazanacak!

TESLİM OLMAYACAĞIZ

Memleketin işçileri, emekçileri, kadınları, gençleri, devrimcileri olarak tamamen keyfi şekilde gözaltında tutulan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz! Bugün Tek Adam rejimi karşısında en geniş muhalefetin parçası olan, bu gözaltı ve siyaset yapma engeli karşısında ortak tutum alan ve bu zorbalık karşısında sessiz kalmayarak dayanışmaya gelen herkese yürekten teşekkür ederiz. AKP’ye ve faşizmine teslim olmayacağız!”

Kocaelide gozaltilara tepki eylemi yapildi1