Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de iki yer 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Resmi Gazete’nin bugünkü ilanlarında Kocaeli Kandıra’da iki bölgenin yer 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı yapılması da ilan edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bugünkü Resmi Gazete’de yayınladığı ilanlarda Kocaeli de yer aldı. Kandıra’da Ağaçağıl ve Nasuhlar Mahallesi’nde lahitler ve antik taş ocağı parçaları bulunmuştu. Bu bölgenin, 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olması kararlaştırıldı. Yine Kandıra Balaban Mahallesi’nde Roma dönemine ait lahit parçaları bulundu. bu bölge de Kocaeli Kültür Varlıkları koruma Kurulu kararı ile 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı ilan edildi.

ÇİVİ BİLE ÇAKILAMAZ

Kocaeli Kültü Varlıklarını Koruma Bölge kurulu tarafından alınan karara göre bölgelerde artık tek bir çivi dahi çakılamayacak. Yeni tarımsal alanların açılamayacağı bölgede yalnızca sınırlı mevsimlik tarımsal faaliyetlerin devam edebilecek. Bunun yanında, taş, toprak, kum vb. alınmamasına, kireç, taş, tuğla, mermer, kum, maden vb. ocakların açılmamasına; toprak, cüruf, çöp, sanayi atığı ve benzeri malzeme dökülmemesine karar verildi.

Kandıra’da Ağaçağıl ve Nasuhlar Mahallesi’ndeki alan

kandira

Kandıra Balaban Mahallesi’nde Roma dönemine ait lahit parçaları

balaban