Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de inşaat kirişlerini toprakla doldurmuşlardı; Şirketten açıklama

İzmit’te bir inşaat firmasının inşaat kirişlerini betonla doldurması gerekirken toprakla doldurduğunu inşaat işçileri şikayet etti. İlgili inşaatı yapan şirketin avukatı yaptığı açıklamada, “Bugün bu basın açıklamasını yapmamızdaki gayemiz, şirketlerimizin adını kötülemek ve bizlere zarar vermek amacında olan kişinin kasıtlı ve öncesinde kurnazca planlanmış oyununa yanıt vermek amacıyladır” ifadelerini kullandı.

İzmit’te bir inşaat firmasının

Kocaeli’de bir inşaat firmasının İzmit’te yaptığı binanın depreme dayanıklı olmadığı iddiası üzerine taşeron işçiler şikayette bulundu. 23 daireli 8 katlı yapılması planlanan inşaatta kirişlerinin betonla doldurulması gerekirken toprakla doldurulduğu ve frizlerin kolonlarla bağlantılı olmadığını iddia eden taşeron işçiler şikayette bulundu. Durumu müteahhitlere bildirdiğini ancak geri dönüş alamadığını söyleyen işçiler binanın yapımını bıraktı. Ayrıca işçiler yanlış haritalandırmadan dolayı da binanın birinci katında kolonların kesilerek yerinin değiştirildiğini söyledi. 40 yıldır inşaat işiyle uğraşan ve binanın yapımında da kalfalık yapan Sadık Şengül, yapılan binanın dayanıksız olduğunu, yıkılması için depreme gerek olmadığını söyledi. Yapılan şikayetin ardından belediye inceleme başlattı.

“KURNAZCA PLANLANMIŞ OYUN”

Büyükşehir yaptığı incelemenin ardından sorumluluğun İzmit Belediyesi’nde olduğunu duyurdu. Kent gündemini etkileyen olay ile ilgili inşaatı yapan Günel Yapı ve Mta Tasarım isimli şirketin avukatı yazılı açıklama yaptı. Şirket Vekili Avukat Ömer Faruk Yıldırım imzalı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Vekilliğini üstlenmiş olduğumuz GÜNEL YAPI ve MTA TASARIM şirketi yaklaşık 15 yıldır inşaat ve taahhüt sektöründe Kocaeli’nde çeşitli projelerde imzası olan bir aile şirketidir. Bugün bu basın açıklamasını yapmamızdaki gayemiz, şirketlerimizin adını kötülemek ve bizlere zarar vermek amacında olan kişinin kasıtlı ve öncesinde kurnazca planlanmış oyununa yanıt vermek amacıyladır.

“ALGI OLUŞTURMA OPERASYONUA GİRİŞTİ”

İlgili kişi ile şirketimiz alt taşeron olarak sözleşme yapılmış, sözleşmesinin içeriği gereği olan imalat kurallarına, usul ve esaslarına ve iş ahlakına daha önceden ikazların yapılmış olmasına rağmen uymayışı ve konu hakkında titizlik göstermeyişi nedeniyle şantiyedeki çalışmasına devam etmeyeceği kendisine tebliğ edilerek sözleşmesi yasal olarak fesh edilmiştir. Gerek sosyal medya üzerinden gerek gazeteler üzerinden paylaşılan videolardaki yapılan inşaat süreci 04.01.2023 tarihine ait olup alt taşeron sözleşmesinin feshinden önceki tarihe aittir. Kasıtlı kusurlu imalat yapma gayesini sezdiğimiz bu kişinin şirketimizden ve akabinde yapı denetim firmasından, menfaat sağlama talepleri olmuş dik duruşumuzu korumamız üzerine tahriklerini arttırarak şirketimizi karalama ve küçük düşürmeye yönelik kamuoyunda algı oluşturma operasyonuna girişmiştir. İlgili şahıs hakkında gerekli yasal işlemlerimizi başlatmış bulunmaktayız.”