Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de kaç kişi karantinada?

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney kentimizde 11’i doktor olmak üzere 2 bin 846 kişinin karantina altında olduğunu açıkladı. Ergüney tedbirleri anlattı.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü

Pandemi sürecinin başlaması ile birlikte şu ana kadar kaç kişinin, kaç sokağın, kaç mahalle ve dairenin karantina altında olduğu merak konusu oldu. Bu kapsamda vaka durumları artışı sebebiyle herhangi bir yasağın uygulanıp uygulanmayacağı konusu hakkında İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney önemli açıklamalarda bulundu. Corona virüsü sürecinde vakalarla iç içe olan doktor ve sağlık çalışanlarından kaç kişinin testinin pozitif çıktığı ve karantina da olan sağlık çalışanları hakkında konuşan Ergüney şu ifadeleri kullandı: “11 doktorumuz şuan karantina altında, 3 tanesi hastanede 8 tanesi ise evde karantina altında tedavi görüyor.

KIŞ AYINI GÜZEL ATLATALIM

Ramazan Bayramı’ndan sonra tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de bir yükseliş olmuştu ama o yükselişten biz az etkilendik. Bayramdan sonra ve tatil dönüşlerinden sonra fakat bir yükselme meydana geldi. Genel olarak baktığımız zaman bizde vaka artışı diğer illere göre artmıyor bizde. Vaka artmıyor diye burada virüsün az olduğu anlamına gelmez. Sahada çok ciddi bir çalışma söz konusu. Biz bu konuda herkesi harekete geçirdik, Kocaeli’de seferberlik ilan ettik desek yeridir. Yoğun bir mücadele içerisindeyiz ve Türkiye çapında biz iyi bir durumdayız. Bizim için bu yeterli değil, vatandaşlarımız dikkat ediyor ama daha fazla dikkat etmeliyiz ki kış ayını güzel atlatalım.

EĞİTİM GRUPLARI KURULDU

İl müdürü olarak 12 kişilik, başında bir profesörün olduğu, her hafta 2 bin kişiye virüs hakkında eğitim verecek bir grup kurdum. Önümüzdeki haftadan itibaren bu arkadaşlarımız uzaktan eğitim ile eğitim verecek. İlimizde bulunan esnaf, sanatkar, iş adamı, işçi, öğretmen gibi herkese eğitim verecekler. Binlerce kişiye eğitim vereceğiz ama bu yeterli mi? Değil. Bunu herkesin yapması lazım.

22 BİNA, 649 DAİRE, 2 BİN 846 KİŞİ…

Bizim elimizdeki verilere göre şu an itibariyle 2 tane sokak karantinamız var, 22 bina, 649 tane daire ve toplamda 2 bin 846 kişi karantina altında. Bu kişilerden hepsi tabi ki pozitif vaka değil, dolaylı olarak karantinaya alınan kişiler de mevcut. 11 doktorumuz şu an karantina altında, 3 tanesi hastanede 8 tanesi ise evde karantina altında tedavi görüyor. Koronavirüs süreci itibariyle herhangi bir sağlıkçımız hayatını kaybetmedi çok şükür. Şu ana kadar 100’e yakın doktorumuz virüse yakalandıysa da iyileşti, öte yandan doktorlarımızın dışında birkaç sağlık çalışanımız da virüse yakalandı ama çok şükür onlarda iyileşti.”

Kaynak: Kocaeli Gazetesi – Serkan Üldeş