Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de kent geleneği bozulmadı: Bu Kocaeli için kaybedilmemesi gereken bir kazanım

36’ncı Geleneksel Kocaeli Kent Bayramlaşması bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programda konuşan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Yıllardır ayrı renkleri, farklılıkları bir kenara bırakıp, farklılıklarımızın zenginlik olduğunu düşünüp kardeşliğin, beraberliğin, huzurun başlı başına kıymet olduğunu bilip bir araya geliyoruz. Bu Kocaeli için kaybedilmemesi gereken bir kazanım” ifadelerini kullandı.

36’ncı Geleneksel Kocaeli Kent

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi ev sahipliğinde bu yıl 36’ncısı yapılan Geleneksel Kent Bayramlaşması Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Kocaeli Vali Yardımcısı Salih Bıçak, Garnizon Komutanı Tuğamiral Bülent Turan, TBMM Başkanvekili Haydar Akar, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, Radiye Sezer Katırcıoğlu, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, MHP Kocaeli İl Başkanı Murat Nuri Paşa, DSP Kocaeli İl Başkanı Halim Dedeoğlu, Demokrat Parti Kocaeli İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, BBP İl Başkanı Kaan Şengil, Vatan Partisi İl Başkanı Yalçın Arslan, AK Parti, CHP ve MHP Kocaeli milletvekili adayları, dernek ve STK temsilcileri katıldı.

“BİRLİKTE KOCAELİ’YİZ”

Açılış konuşmasını yapan Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, “Her felakette olduğu gibi milletimiz birlik ve beraberlik dayanışma ruhunu göstermiştir. Depremin ilk gününden itibaren deprem bölgesinde canla başla çalışarak Kocaeli’yi gururlandıran valimize, büyükşehir belediye başkanımıza, ilçe belediye başkanlarımıza, STK’larımıza şükranlarımı sunuyorum. Biz, birlikte Kocaeliyiz, birlikte Türkiyeyiz” dedi.

“FARKLILIKLARI BİR KENARA BIRAKIP…”

Korkmaz’ın ardından konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Artık Kocaeli’de bir gelenek oldu. Yıllardır ayrı renkleri, farklılıkları bir kenara bırakıp, farklılıklarımızın zenginlik olduğunu düşünüp kardeşliğin, beraberliğin, huzurun başlı başına kıymet olduğunu bilip bir araya geliyoruz. Bu Kocaeli için kaybedilmemesi gereken bir kazanım. Bu başarının ardında Kent Konseyi’nin yıllardır ortaya koyduğu bir emek var. Bu gerçekten büyük bir zenginlik. Buraya insanlar gönüllü bir şekilde geliyorlar. Buraya gelerek katkı veren kentimizin her bir ferdine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

HATAY’A GİDİYOR

Büyükakın, “Valimiz şu anda Maraş’ta. Ben de yarın kentimizin her bir ferdini temsilen Hatay’da olacağım. Bu bayram, yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle maalesef biraz buruk bir bayram. Oradaki acıları dindirmek, Kocaeli’nin güzel insanlarının yüreklerinden kopup gelen yardımları oraya götürmek, onların yalnız olmadığını hissettirmek boynumuzun borcu. 99’da biz de yaşadık. Bizi Türkiye yalnız bırakmadı.” ifadelerini kullandı.

“TEBRİK EDİYORUM”

Son olarak konuşan Vali Yardımcısı Salih Bıçak ise, “Büyük bir felaketin ardından idrak ettiğimiz mübarek Ramazan Bayramını hep birlikte tebrik ediyorum. Sayın büyükşehir belediye başkanımızın ve kent konseyi başkanımız ifade ettiği gibi deprem bölgesinde bulunan sayın valimizin bayram tebriklerini iletiyorum” ifadelerine yer verdi.

kocaeli kent bayramlasmas