Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de otoparklar 9 gün ücretsiz olacak!

14-22 Mayıs tarihleri arasında 9 gün boyunca sürecek olan Kocaeli Kitap Fuarı sebebiyle otoparklar ücretsiz olacak.

14-22 Mayıs tarihleri arasında

Pandemi nedeniyle iki senedir yapılamayan 12’nci Kocaeli Kitap Fuarı 14-22 Mayıs tarihleri arasında Uluslararası Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, fuara günler kala basın mensuplarıyla bir araya gelerek lansman toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Gündoğdu’nun yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal, KOTO Sekreteri Mert Anlıpak, Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Mustafa Eren, Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Yeğin, Aykut Ülkeok katıldı.

14-22 MAYIS’TA ÜCRETSİZ

Lansmanda konuşan Gündoğdu otoparkların fuar boyunca otoparkların ücretsiz olacağını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Tramvay hattının üst kısmında ayrı bir otopark alanı daha oluşturduk. Fuara kendi araçlarıyla Kocaeli’den veya çevre illerden gelecek konuklarımız için parklanma ve aydınlatma çalışmalarını tamamladığımız bu alan 800 araçlık otopark kapasitesine sahip. Basketbol sahamızın hemen yanındaki yemek çadırımızda Antikkapı restoran hizmeti verecek. Fuarımıza ulaşımın tramvayla yapılmasını sağlayacak çok önemli bir husus ise; Milli İrade Meydanındaki otoparkımız 14-22 Mayıs tarihleri arasında 9 gün ücretsiz hizmet verecek. Araçlarını buraya bırakan misafirlerimiz tramvayla rahat ve konforlu bir seyahatin ardından fuara erişim sağlayabilir. Fuarımızın Akçaray tramvay hattı güzergâhında yer almaşı konuklar için çok önemli bir avantaj.

5 BİN ARAÇLIK OTOPARKIMIZ VAR

Tramvay hattında yer alan misafirlerimiz kongre merkezine kolaylıkla ulaşıp, yaya köprüsü üzerinden fuara geçebilecek. Aynı şekilde yaya köprüsünde yer alan asansörümüz de engelli vatandaşlarımız, yaşlılarımız ve çocuklu ailelerimiz için büyük kolaylık sağlayacak. Zaten Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binamızın arkasında da 5 bin araçlık ücretsiz bir otoparkımız var. Buraya da araçlarını park edip, köprü üzerinden tramvaya, oradan da fuara geçiş yapabilirler. Kongre Merkezinin içinde bulunduğu SEKA Park alanı, hafta sonları ve güzel havalarda zaten yoğun ilgi görüyor.

TRAFİK TEK YÖN OLABİLİR

Fuarla birlikte SEKA Park içinde yaşanacak trafik yoğunluğunu önlemek amacıyla 14-15 Mayıs ile 21-22 Mayıs tarihlerinde yani hafta sonlarında ve 19 Mayıs tarihinde SEKA Park içindeki güzergahta yoğunluk durumuna göre trafiği tek yönlü olarak vermeyi planlıyoruz. Güzergâh detaylarını Büyükşehir’in mecralarından ve sizlerin aracılığıyla paylaşacağız. Çok sevgili Kocaeli halkına ve değerli basın mensuplarımıza yıllardır Kocaeli Kitap Fuarlarına gösterdikleri ilgi ve destekten dolayı şükranlarımı sunuyorum. Fuarımızın gerçekleşmesinde emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor, 9 gün sürecek programlar boyunca kolaylıklar diliyorum. Yazarlarımızın, yayıncılarımızın ve kültür adamlarımızın bir araya geleceği 12. Kocaeli Kitap Fuarına tüm hemşerilerimizi davet ediyorum.

Balamir Gündoğdu

AĞAÇLAR KİTAP AÇACAK

Kitap fuarımızın bu yıl ki teması edebiyatın temel taşlarından biri olan şiir olarak belirledik. Bu yıl fuarda şiirin edebiyata katkıları ele alınacak. Onur konuğumuz ise Nurullah Genç olarak belirlendi. 13 Mayıs sabahı Cumhuriyet Bulvarı’nda ağaçlar tekrar çiçek açacak. Sabah 07,30’de başlayacak etkinlikte 5 bin kitap ağaçlara asılacak. Başkanımız Tahir Büyükakın ile birlikte okula giden öğrenciler, işe giden işçilerle ağaçlardan kitap toplaşacağız.

ÖZEL AÇILIŞ GECESİ

Bu yıl kitap fuarımızda özel bir açılış yapacağız. 13 Mayıs Cuma akşamı kongre merkezimizde 20.30’da açılış özel programı düzenleyeceğiz. Burada Necip Fazıl Kısakürek anılacak. İbrahim Sadri burada ustanın şiirlerini, müzisyen Yücel Arzen Kısakürek’in şiirlerinden betelediği şarkıları seslendirecek. Fuarımızın onur konuğu Nurullah Genç ise aynı gece bizimle birlikte olacak.

ŞİİR GECESİ YAPILACAK

Fuarın son gecesi şiir gecesi yapacağız. Kongre merkezimizde açık havada saat 20.30’da yapılacak olan şiir gecesine şairlerimiz katılacak. Ateş başında şiirlerimizi dinleyeceğiz. Ormanya’da bulunan Orman Kütüphanesi için fuara katılan yazarlar kütüphanemize imzalı kitapları bağışlanacak. Orman Kütüphanesinde oluşturacağımız alanda tutulacaklar ve burada kitap severlerle kitaplardan yararlanacak.

MALİYET 6 MİLYON

2019 yılında 850 bin ziyaretçi sayısına ulaşılıp ulaşılmayacağı ve İnterteks alanında olmamasının etkisi olup olmayacağının sorulması üzerine Gündoğdu, “İnterteks 30 bin metrekare bir alandı. Biz burada çadırları kurarken aynı alanı tahsis etmek için çalışma yaptık. Fuar Kongre Merkezine getirildiğinde alan küçüldü diye düşünülmesin. Bu yıl daha yoğun olacağına inanıyorum. Kurumsal olarak da çok talep var. çok daha fazla ilgi olacağına inanıyorum. SEKA Park zaten yoğun bir yer. 2019 yılındaki ziyaretçi sayısını aşacağımıza inanıyorum.” Gündoğdu, fuar maliyetinin ise 6 milyon civarında olduğunu söyledi.