Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de özel hastanelerin eline düşen yandı!

Sayıları giderek artan özel hastaneler, devlet hastaneleriyle aynı hizmeti ve aynı hizmet kalitesini sunarak büyük paralar kazanıyor.

Sayıları giderek artan özel

Sebahattin AydınÖzel hastanelerin hem fiziki olarak hem de hastaya özen olarak devlet hastanelerinden bir farkı kalmadı. Kocaeli’de irili ufaklı çok sayıda özel hastane var. Bunların hepsi, ticarethane olduğu için para kazanmak adına her türlü işlemi yapabiliyor. Özellikle şikayet sitelerinde istisnasız olarak özel hastanelerle ilgili her gün farklı şikayetler yer alıyor.

ÜÇ İŞLEM 1730 TL

Bunlardan biri Tuba adlı hastanın, Medicalpark Kocaeli Hastanesi’yle ilgili paylaştığı iddia oldu. Hasta, şu ifadelerle şikayetini dile getirdi: “06.03.2022 tarihinde Kocaeli Medical Park hastanesinden acil hizmeti aldık. Acil serviste yapılan müdahalede 1 adet serum takıldı. İdrar ve kan testi istendi. Bunun yanında batın filmi çekildi. Bu hizmetler sonucunda 1730 TL ücret fatura edildi. Ayrıntılı hizmet dökümü talep ettik. Ödeme esnasında sorduğumuzda verilen fiyat bilgisiyle elimize ulaşan dökümdeki fiyatlar farklıydı. Bir kere uygulanan tam idrar tetkiki, tam kan sayımı, kan şekeri gibi daha farklı birçok testin birden fazla kere faturamıza yansıtıldığını fark ettik. Hasta haklarıyla görüştük.

HAKSIZ KAZANÇ MI?

Geri dönüş yapılacağı söylendi. Tarafımıza dönüş ve çifter çifter fatura edilen hizmetlerin ücret iadesini talep ediyoruz. Hastaneden yakın zaman içinde aldığımız check-up hizmetine 1400 TL ödedik. Acil servis hizmetinin, check-up hizmetinden pahalı olması gerçekten gülünç. Mağdur kişiler üzerinden haksız kazanç sağlanmaya çalışılıyor.”

HASTANEDEN CEVAP VERİLDİ

Hastaneden, aşağıdaki cevap verildi:

“Sayın Tuba H. Merhaba;

Daha kaliteli hizmet sunabilmek adına değerli geri bildiriminiz için Medical Park olarak teşekkür ederiz.

İletmiş olduğunuz görüşünüz ile ilgili değerlendirmemizi en kısa sürede sonuçlandırmaya çalıştık. Sağlık hizmet sunumunda ücretlendirmeleri hastanelerin hizmet kaliteleri, seçkin personel, üstün teknoloji, 7/24 hizmet veriliyor olması gibi ayrıcalıklar belirlemektedir.

A Grubu özel hastane olan kurumumuz tarafından alınan farklar, provizyon onay prosedürü ve faturalama süreçleri ile ilgili ayrıntıları sizinle telefonda değerlendirdik.  Süreciniz hakkında  telefonda ayrıntılı bilgilendirmeyi yapmış olup takibini sürdürmekteyiz.

Her türlü paylaşımınız için Hasta Hakları Birimi ya da Çağrı Merkezimiz ile irtibata geçebilir, talebinizi 7/24 hizmet veren Çağrı Merkezimize 444 4 484 no’lu telefondan ya da https://online.medicalpark.com.tr/sizi-dinliyoruz linkinden iletebilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.”