Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de restoran ve kafeler açılıyor mu?

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kademeli normalleşme açıklaması yaptı. Kocaeli’de yasaklar kalktı mı, restoran ve kafeler açılacak mı?

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kademeli normalleşme çerçevesinde bugün uygulamaya geçen “yerinde karar” döneminin ilk kabine toplantısına başkanlık etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri konusunda kabineye kapsamlı bir sunum yaptı. Koca, mutasyonlu virüsün hangi illerde ne durumda olduğunu, illerdeki vaka tablosunu, alınabilecek tedbirleri ve esnetme önerilerini kabine üyelerine anlattı.

KOCAELİ’DE YASAKLAR KALKTI MI?

Toplantıda düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak dört kategoriye ayrılan illerdeki risk durumuna göre lokantaların açılmasından yüz yüze eğitime, hafta sonu yasaklarından hafta içi kısıtlama saatlerine kadar kademeli normalleşme kararları alındı. “Kocaeli’de yasaklar kalktı mı?” sorusu cevap buldu.

KOCAELİ’DE CUMARTESİ YASAK YOK

Açıklanan risk grubu haritasına göre Kocaeli turuncu renkli yüksek risk grubunda. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamaları yaptı: Aksi bir durumda yani salgın artış eğilimine girdiği yerde kısıtlamalar genişletilebilecek. Her ilimiz salgın tedbirlerinin orada ne düzeyde uygulanacağını kendileri belirleyecek. Hafta sonu kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken yüksek ve çok yüksek illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek.

AKŞAM YASAKLARINA DEVAM!

Akşam 21 ile sabah 5 arasındaki sokağa çıkma sürecek.  İlkokullardaki 8. ve 12. sınıflarda eğitim öğretime açılacaktır. Orta ve düşük riskli bölgelerde orta ilkokul liselerdeki eğitim başlayacaktır.

KOCAELİ’DE RESTORAN VE KAFELER AÇILACAK MI?

Restoran lokanta kafetarya gibi yerler çok yüksek iller dışında sabah 07.00 akşam 19.00 saatleri arasında %50 kapasite ile sürdüreceklerdir. Halı saha ve havuz düşük riskli illerde gibi yerler sabah 9 ile akşam 19 arasında faaliyetini sürdüreceklerdir.

KOCAELİ KISITLAMALAR NASIL OLACAK?

1 Kocaeli yüksek riskli illerden olduğu için hafta sonu pazar günü sokağa çıkma yasağı devam edecek.

2 Kocaeli’de restoran ve kafeteryalar 07.00 ile akşam 19.00 arasında faaliyetini sürdüreceklerdir.

KOCAELİ RİSK HARİTASINDA TURUNCU (YÜKSEK RİSKLİ) ALANDA YER ALIYOR

kocaeli yasaklar kalktimi