Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de sağlık sektörünün özeti: Devlete gitsek ilgilenmiyorlar, özele gelsek yanıltıyorlar!

Vatandaş sağlık sektörünün eksiklerinden bıkmış durumda. Kocaeli’de Özel Akademi Hastanesi’ne giden bir vatandaş, sağlık sektörünün durumunu, “devlete gitsek ilgilenmiyorlar, özele gelsek yanıltıyorlar diyerek özetledi.

Vatandaş sağlık sektörünün eksiklerinden

SEBO İMZAKocaeli’de vatandaşlar, ülke genelinde olduğu gibi özel hastanelerin insafına bırakıldı. Sayıları artan özel hastanelerde fiyat politikası vatandaşın belini büküyor. Özellikle tahlil ücretlerindeki ucu açık fiyat politikası en çok şikayet edilenler arasında. Özel Akademi Hastanesi’ne giderek burada yüksek fiyatlarla karşılaşan bir hasta sağlık sektörünün durumunu özetledi.

“MUAYENE 500 TL ÜZERİ!” İDDİASI

Selma adlı hasta, Özel Akademi Hastanesi’ndeki deneyimini şöyle anlattı: “Resmen insanları yanıltıyorlar. Muayene ücreti 500 küsur istedi bir kan ile gaita tahlilinden ise 841 TL istedi. Bu nedir ya, devlete gitsek ilgilenmiyorlar, özele gelsek yanıltıyorlar. Bir de bilerek dün acilde tahlil yaptırdık dediğimiz halde tahlil yapmadan bir şey söyleyemem dedi.” Vatandaş, özel hastanelerin insafına terk edilmiş durumda.

MÜŞAHEDE KAPSAMA GİRMİYOR MU?

Yine aynı hastanede Ömer adlı vatandaş, şöyle şikayette bulundu: “Kocaeli İzmit Akademi Hastanesi. Daha önce gittiği tüm hastanelerde Tamamlayıcı sağlık sigortasına müşahede dahil olmasına rağmen müşahedenin kapsama girmediğini 350 TL ödeme gerektiğini belirtmişlerdir. Madem anlaşmanız böyle neden kapıya yazmıyorsunuz?”