Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de sayısı bini geçiyor: zincir marketlerin kolon kestiği iddiası!

Kahramanmaraş merkezli iki depremde aynı sitede bulunan binaların bir kısmının ayakta kalması bir kısmının ise yıkılması tartışmalara neden oldu. Binaların yıkılma sebebiyle ilgili ‘zincir marketlerin dükkan genişletmek için kolonları kesmesi’ iddiası gündeme geldi.

Kahramanmaraş merkezli iki depremde
Nazim Ozgun Erbulan 1

17 Ağustos 1999 depreminde çoğu binanın kesilen kolonlar nedeniyle çöktüğü raporlara yansıdı. Kahramanmaraş depreminde de aynı iddialar gündeme geldi. Aynı sitede bulunan binalarının bazılarının çökmesi bazılarının ise ayakta kalması ‘taşıyıcı kolonların kesildiği’ iddiasını gündeme taşıdı.

KOLONLARI KESTİLER Mİ?

Bazı büyük marketlerin, işyerini genişletmek için kolonları kestiği, bu yüzden de çökme meydana geldiği belirtildi. Bazı sosyal medya kullanıcıları Kahramanmaraş merkezli depremi iki yıl önceki İzmir depremi ile karşılaştırarak altında zincir marketlerin bulunduğu binaların yıkıldığını ifade etti.

DENETLENMELİ

Kocaeli’de sayısı bini bulan zincir marketlerde yeteri kadar inceleme yapıp yapılmadığı henüz bilinmiyor. Halen vatandaşların yaşadığı binaların altına şube açan zincir marketler depremde yıkılan binalar nedeniyle kolon iddialarıyla gündeme geliyor. Vatandaşlar, söz konusu marketlerin olası bir depremde facia yaşanmadan önce denetlenmesi gerektiğini ifade ediyor.