Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de sendikalardan ortak 1 Mayıs çağrısı: 2023 1 Mayıs’ı yeni bir başlangıçtır

DİSK-KESK-TMMOB-TTB’ye bağlı sendika temsilcileri tarafından yapılan ortak açıklamada, 1 Mayıs’ın bu yıl Yahyakaptan’da yapılacağı belirtilerek, “Burada miting organizasyonumuzla, başta depremde yitirdiğimiz canlarımız anmak üzere, geçtiğimiz 1 yılda, emek ve toplumsal yaşamımızdaki tüm hak arama taleplerimizi dile getireceğiz, yüksek sesle haykıracağız. Çünkü 2023 1 Mayıs’ı yeni bir başlangıçtır. Bu ülkenin gerçek sahipleri olarak geleceğimize sahip çıkacağız.” İfadelerine yer verildi.

DİSK-KESK-TMMOB-TTB’ye bağlı sendika temsilcileri
Nazim Ozgun Erbulan 1

DİSK-KESK-TMMOB-TTB Kocaeli Şube Temsilcileri bugün İzmit Sabri Yalım Parkı’nda bir araya geldi. düzenlenen açıklamaya TMMOB Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Mehmet Ali Elma, DİSK Kocaeli Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, KESK’e bağlı Tüm Bel Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Karakuş, konferadasyonlara bağlı sendika temsilcileri ile siyasi partiler katıldı.

“ÇOK UZAK BİR DÜZENLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Ortak açıklamayı okuyan TMMOB Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Mehmet Ali Elma şu ifadeleri kullandı; “Bugün işçi sınıfının, emekçilerin sesine, sözüne, gücüne hem dünyada hem de ülkemizde her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. Bugün dünyanın dört bir yanında hakları için, adalet için, demokrasi için, barış için mücadele eden işçilerin, emekçilerin, gençlerin, kadınların sesleri 1 Mayıs meydanlarında buluşacak. Bugün burada memleketin içinde bulunduğu hali uzun uzun anlatmaya, sorunların hepsini sıralamaya elbette ihtiyaç yok. Sadece başkanlık rejiminin sonrasında, pandemide, ekonomik krizde ve depremde karşı karşıya kaldığımız hakikat belli: İnsanca çalışmamız ve insanca yaşamamız bir yana, hayatta kalmamızı bile sağlamaktan çok uzak bir düzenle karşı karşıyayız.

“BU YAPTIKLARIYLA ÖVÜNDÜLER”

İşçiden alıp patronlara verdiler, fakirden çalıp zenginin kasasını doldurdular, dar gelirliden alıp rantiyeye kaynak aktardılar, rant için kentleri ve doğayı betona boğdular, asırlık yardım kuruluşlarını bile depremde çadır satar hale getirdiler, doğal afetleri felakete çevirdiler. Sözün özü; evet, memleketi bir şirket gibi yönettiler. Memlekette, hak aramayı, sendikalı olmayı, grev yapmayı engellediler, üstelik bu yaptıklarıyla övündüler. Güvencesiz çalışmayı hemen her alanda hakim hale getirdiler, bizlerin işini ekmeğini iktidarın ve patronların insafına terk etmeye çalıştılar. KHK’ler ile çalışma hakkını gasp ettiler, Anayasa’yı rafa kaldırdılar, mahkeme kararlarını uygulamadılar. Hak, hukuk tanımadılar. Şirket gibi yönettikleri ülkede salgında, depremde, ekonomik krizde en ağır bedelleri biz ödedik ama onların geliri de serveti de katbekat büyüdü.

“DEVRAN DÖNDÜ”

Bizler bir olup karşılarına dikilmeyelim diye her alanda ayrımcılığı kışkırttılar, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini derinleştirdiler. Eleştirenin, sorgulayanın, soru soranın, hak-hukuk-adalet isteyenin sesini kısmak için her yolu denediler. Ama yine de başaramadılar. İşçiler işine, aşına, ekmeğine sahip çıktı; gençler geleceklerine… Haklarını savunan kamu emekçileri, iyi hekimlikten vazgeçmeyen hekimler, bilimi ve tekniği halkın çıkarları için kullanan mühendisler susmadı, susmayacak. Kadınların eşitlik ve özgürlük taleplerini, şiddete karşı mücadelemizi hiçbir şiddetle bastıramadılar. Doğasına ve kentine sahip çıkanların önünü alamadılar. Adalet, barış, kardeşlik ve eşit yurttaşlık mücadeleleri dimdik ayakta. Ve nihayet hep dediğimiz gibi gün geldi, devran döndü.

“2023 1 MAYIS’I YENİ BİR BAŞLANGIÇ”

Ve nasıl bir dünya, nasıl bir memleket, nasıl bir gelecek istediğimizi; umutlarımızı, taleplerimizi, haklarımızı 1 Mayıs meydanlarında buluşturacağız. Kocaeli’mizde 1 Mayıs Pazartesi günü bizler ve kentimizdeki tüm emek demokrasi güçleri sabah saat 11:30’da Yahya Kaptan Mahallesi Gross AVM yanında bulunan park alanında toplanıp, buradan başlayacak kortejimizle, Yahyakaptan Miting alanına (Arastapark yanı) yürüyeceğiz. Burada miting organizasyonumuzla, başta depremde yitirdiğimiz canlarımız anmak üzere, geçtiğimiz 1 yılda, emek ve toplumsal yaşamımızdaki tüm hak arama taleplerimizi dile getireceğiz, yüksek sesle haykıracağız. Çünkü 2023 1 Mayıs’ı yeni bir başlangıçtır. Bu ülkenin gerçek sahipleri olarak geleceğimize sahip çıkacağız.”

mehmet ali elma