Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de sendikaya üye olan Amazon işçileri atılıyor!

ABD merkezli e-ticaret ve teknoloji şirketi Amazon’un Gebze’de üs olarak kullandığı Ceva Lojistik’te sendikalaşan işçiler işten atılmaya devam ediyor.

ABD merkezli e-ticaret ve

Ceva Lojistik önünde direnişe başladıklarını duyuran Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) Genel Başkanı Neslihan Acar, “Bu işçiler sadece ücret için değil, insan onuruna ve haysiyetine yaraşır çalışma koşulları talepleri de var” dedi. Amazon’un Gebze’de üs olarak kullandığı Ceva Lojistik’te sendikalaşan işçiler işten atılmaya devam ediyor.

DGD-SEN Genel Başkanı Neslihan Acar, depolardaki çalışma koşullarından bahsetti. İnsan onuruna yaraşır bir çalışma ortamı istediklerini belirten Acar, “Trafik kazası geçiren Ferhat arkadaşımızı çalışmaya zorluyorlar. Raporlu olmasına rağmen, ağır iş yapamayacağına rağmen, kaburgalarının ağrıdığını söylemesine rağmen heyet raporu istiyorlar. Murat arkadaşımız meslek hastalığından artık kıpırdayamaz hale geldi. Kendisini bir parça daha korunaklı bir yer alsınlar, ağrıları artmasın istiyor, ona ‘Meslek hastalıkları hastanesinden rapor al’ diyorlar. Bu ülkede meslek hastalığı tanısı koydurabilmek mümkün değil. Bu depolarda herkesin canı çıkıyor. Bu işçiler sadece ücret için değil, insan onuruna ve haysiyetine yaraşır çalışma koşulları talepleri de var” diye konuştu.

“EĞER SAHİP ÇIKARSAK KAZANIRIZ”

Direnişlere sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Acar, “Migros direnişinde gördük, herkes o direnişin bir parçası oldu. Evde tweet atarken de direndik, markete girerken de direndik ve kazandık. Çok kısa sürede Migros işçileri kazanabildi. Trendyol işçilerine sahip çıkıldığında, alışverişi kestiğimizde onlar da kazandı. Bu memlekette işçilerin kazancı ve çıkarları bu toplumun toplam kazancı ve çıkarıdır. Eğer sahip çıkarsak kazanırız” dedi. Acar, Amazon’a iş yapan Ceva Lojistik önünde direnişlerini sürdüreceklerini de sözlerine ekledi. (EVRENSEL)