Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de sokağa çıkma yasağı başladı!

Corona virüsü salgınına karşı alınan yeni önlemler çerçevesinde bugün saat 20:00’den itibaren geçerli olacağı açıklanan sokağa çıkma yasağı başladı. Yasak yarın saat 10:00’da sona erecek.

Corona virüsü salgınına karşı
Corona virüsünde artan can kaybı ve yeni hasta sayılarına karşı yeni önlemler alındı. Alınan önlemlerle ilgili İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeye göre alışveriş merkezi, market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri sadece saat 10.00 ila 20.00 arasında hizmet sunabilecek. Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme içme yerleri 10.00 ile 20.00 saatleri arasında sadece paket servis veya gel-al hizmeti verecek şekilde açık olabilecek. Restoran, lokanta veya online yemek sipariş firmalarınca saat 20.00’den sonra sadece telefonla ya da online sipariş üzerine paket servis hizmeti verilebilecek.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI BAŞLADI

Alınan yeni önlemler çerçevesinde hafta sonları geçerli olacağı belirtilen sokağa çıkma yasağı saat 20:00 itibariyle başladı. Yasak 22 Kasım Pazar günü saat 10:00’a kadar geçerli olacağı duyurulurken 22 Kasım Pazar günü saat 20:00’den 23 Kasım Pazartesi 05:00 saatine kadar da sokağa çıkmak yasaklanacak.

BAKAN KOCA: AKŞAM EVDE OLALIM

Sosyal medya hesabından sokağa çıkma yasağıyla ilgili paylaşım yapan Bakan Koca, şunları belirtti: Akşam 20.00’de evde olalım. Kısıtlama başlıyor. Evde olmak, ailece zaman geçirmek için fırsat, salgınla mücadele eden sağlık çalışanlarımıza karşı ise bir sorumluluk. Sizin evde geçirdiğiniz zaman arttıkça bizim mücadele gücümüz artacak.

YASAĞA YARIM SAAT KALA İSTİKLAL CADDESİ…

Görüntüler 19:30’da çekildi. Yasağın uygulanmasına dakikalar kala İstiklal Caddesi’ndeki insan kalabalığı dikkat çekti. Bazı vatandaşların koşturduğu görüldü.