Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de son 3 yılda hangi okullar güçlendirildi?

Kocaeli’de son 3 yılda ihale yoluyla deprem güçlendirmesi yapıldı. Toplam 7 ilçede yapılan güçlendirme çalışmalarının yanı sıra bazı okulların yıkılıp yeniden yapılması kararlaştırıldı.

Kocaeli’de son 3 yılda
Nazim Ozgun Erbulan 1

Kahramanmaraş merkezli iki depremin meydana gelmesinin ardından binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Halen arama kurtarma çalışmaları sürerken depremde yıkılan yapılar tartışma konusu oldu.

16 OKULDA GÜÇLENDİRME YAPILDI

1999 depreminde ağır kayıplar veren Kocaeli’de halen okullarda güçlendirme çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, son 3 yılda Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) verilerine göre 16 okulda güçlendirme çalışmaları için ihaleye çıktı.

EN ÇOK 2020’DE YAPILDI

İhalelere göre en çok 5 okul ile Derince’de çalışma yapıldı. Başiskele 3, Gebze 2, Gölcük 2, İzmit 2, Kartepe 1 ve Karamürsel 1 okul olmak üzere toplamda 16 okulda yapılan güçlendirme çalışmalarının genelini 2020 yılı oluşturdu. Bazı okullar ise tamamen yıkılıp yeniden yapılması kararlaştırıldı. Bununla ilgili ise çalışmalar sürüyor.

İŞTE O OKULLAR

  • Kartepe Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi’nin derslik binası, kapalı spor salonu ve çok amaçlı salon binalarının deprem güçlendirme genel onarımı ile birlikte çevre tanzimi yapım işi kapsamında Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2022 yılının temmuz ayında ihale etti. İhaleyi, 35 milyon 339 bin 407 TL 31 kuruş bedelle Kasım Tangüner aldı.
  • Gebze Mesleki Eğitim Merkezi Binası’nın deprem hasarlı yangın merdiveninin yeniden yapılması işi için milli eğitim tarafından düzenlenen ihale 2021 yılının haziran ayında sonuçlandı. İhale, 378 bin TL bedelle Canlar Şimşek İnşaatturz.San.Ve Tic.Ltd.Şti. tarafından kazanıldı.
  • İzmit 24 Kasım Anadolu Lisesi’nin 1 adet okul binasının deprem güçlendirme + çevre tanzimi ve genel onarım işleri için milli eğitim 2020 yılının haziran ayında ihaleye çıktı. İhaleyi, 4 milyon 679 bin 228 TL 47 kuruş bedelle Ayane Yapı İnşaat Veinş.Mlz.Nak.Taahhüt Dış T.Ltd.Şt kazandı.
  • Gebze Şehit Öğretmen Necmettin Kuyucu Anadolu Lisesi (Gebze Atatürk Anadolu Lisesi) 1 adet derslik binası + 2 adet öğretmen lojmanı + 1 adet kapalı spor salonu deprem güçlendirme + çevre tanzimi ve genel onarım işleri için milli eğitim tarafından 2020 yılının haziran ayında ihale yapıldı. İhaleyi 10 milyon 177 bin 40 TL 4 kuruş bedelle Yakup Altay kazandı.
  • Derince 19 Mayıs Anadolu Lisesi derslik binası + kapalı spor salonu deprem güçlendirme + çevre tanzimi ve genel onarım işleri haziran 2020 tarihinde ihale edildi. İhaleyi, 6 milyon 882 bin 153 TL 52 kuruş bedelle Kasım Tangüner aldı.
  • Derince Necip Fazıl Anadolu Lisesi derslik binası deprem güçlendirme + çevre tanzimi ve genel onarım işleri için milli eğitim 2020 yılının haziran ayında ihaleye çıktı. İhaleyi, 4 milyon 310 bin 151 TL 36 kuruş bedelle ASF Yapı İnşaat ve Ticaret Şirketi kazandı.
  • Karamürsel 100 ‘ncu Yıl Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi 1 adet derslik binası + 3 adet atölye binası + 1 adet laboratuvar binasının deprem güçlendirme + çevre tanzimi ve genel onarım işi için aynı yıl ve ayda ihale yapıldı. İhaleyi 6 milyon 467 bin 679 TL 1 kuruş bedelle Arte Hafriyat İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kazandı.
  • Gölcük İhsaniye Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi derslik binası + kapalı spor salonu deprem güçlendirme + çevre tanzimi ve genel onarım işleri için de yine aynı tarihte ihale yapıldı. İhaleyi, 5 milyon 525 bin 599 TL 7 kuruş bedelle Cy Taahhüt Mühendislik Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kazandı.
  • Derince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi derslik binası deprem güçlendirme + çevre tanzimi ve genel onarım işleri de 2020 yılının haziran ayında ihalesi yapıldı. İhaleyi, 7 milyon 399 bin 731 TL 67 kuruş bedelle Granit İnşaat Mühendislik Şirketi kazandı.
  • Gölcük Şehit Volkan Tantürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sahası üzerinde 2 adet derslik binası+ 2 adet atölye binası+1 adet kantin+ 1 adet teshin merkezi+1 adet lojman binası deprem güçlendirme+çevre tanzimi ve genel onarım işleri ihalesi de 2020 yılında yapıldı. 8 milyon 103 bin TL teklifle ihaleyi Kadir Özer kazandı.
  • Başiskele Anadolu İmam Hatip Lisesi derslik binası deprem güçlendirme + çevre tanzimi ve genel onarım işleri için 2020 haziran ayında yapılan ihaleyi 3 milyon 762 bin 824 TL 89 kuruş bedelle Gül Aş İnşaat Hafriyat isimli şirket kazandı.
  • Başiskele Şehit Ozan Özen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi derslik binası + kapalı spor salonu deprem güçlendirme + çevre tanzimi ve genel onarım işleri için 2020 yılında yapılan ihaleyi 5 milyon 280 bin 911 TL 72 kuruş teklifle AYEF İnşaat Proje Harita Şirketi kazandı.
  • Derince Yenikent Anadolu Lisesi derslik binasının deprem güçlendirme + çevre tanzimi ve genel onarım işleri ihalesi de aynı yıl gerçekleştirildi. İhaleyi 5 milyon 527 bin 561 TL 77 kuruşa Gök Yol İnşaat Turizm isimli şirket aldı.
  • Derince Nene Hatun İlkokulu istinat duvarı deprem hasarı onarımı işi için 2020 yılının mart ayında gerçekleştirilen ihaleyi 606 bin TL bedelle Kasım Tangüner aldı.
  • İzmit Tevfik Seno Arda Anadolu Lisesi wc ve deprem hasarı onarımı için 2020 yılı mart ayında gerçekleştirilen ihaleyi 176 bin TL bedelle Eren Torun aldı.
  • Başiskele Yuvacık Serdar İlkokulu ortaokulu wc ve deprem hasarı onarım işi için 2020 yılı şubat ayında yapılan ihaleyi 449 bin TL bedelle Birmilim İnşaat Sanayi Şirketi aldı.