Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de sosyal mesafeli 15 Temmuz anması

15 Temmuz’un  4. yıl

15 Temmuz’un  4. yıl dönümü yurdun dört bir yanında düzenlenen programlarla  anıldı. Kocaeli Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen anma programında ise 251 şehit için okunan 350 bin Yasin-i Şerif’in duası yapılarak şehitlerin ruhlarına hediye edildi. Genci yaşlısı alanı sosyal mesafeye uygun olarak doldururken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının “Kurtuluş Senfonileri 15 Temmuz” özel gösterimi geceye anlam kattı.

SOSYAL MESAFEYE DİKKAT EDİLDİ

Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ÖNDER tarafından düzenlenen etkinlik “Dua ile Nöbet Vakti” adıyla gerçekleştirildi. Geniş güvenlik önlemleri alınan etkinlikte sosyal mesafeye dikkat edilirken katılımcılara giriş noktalarında maske verildi. Girişlerde ateş ölçümünün de yapıldığı programda vatandaşlar için sosyal mesafe kurallarına uygun oturma düzeni oluşturuldu. Dezenfektan stantları kurulan etkinlikte çocuklara 15 Temmuz Boyama Kitabı ve Türk Bayrakları verildi. 15 Temmuz Şehitleri için düzenlenen Sancak Koşusu tamamlanırken sancak Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’a teslim edildi.

GENİŞ KATILIM

Milli İrade Alanı’nda düzenlenen programa Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli milletvekilleri, EDOK Komutanı Tuğgeneral Kazım Dalkıran, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, ÖNDER Genel Başkanı Kamber Çal, AKP  İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, İP İl Başkanı Şanbaz Yıldız, CHP İl Başkan Vekili İsmet İşeri, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü, Kocaelispor Başkanı Hüseyin Üzülmez, ilçe belediye başkanları ve siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

251 ŞEHİT İÇİN 350 BİN YASİN OKUNDU

Akşam namazının kılınmasının ardından başlayan programda İhlas, Muavvizeteyn, Fatiha ve Bakara Suresi’nin ilk ayetleri okundu. 251 demokrasi şehidimiz ve tüm şehitlerimiz için ‘’Bir Yasin de Sen Oku’’ kampanyasında okunan 350 bin 454 Yasin-i Şerif’in duası Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan tarafından yapıldı.

MİLLETİMİZİN SÖYLEYECEK DAHA ÇOK SÖZÜ VAR

Program dahilinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı konuşma da alandaki ekranlardan canlı olarak yayınlandı. Ulusa Sesleniş konuşmasında Başkan Erdoğan, “Kim ne kadar uğraşırsa uğraşsın, ezanımızı susturamayacak bayrağımızı indiremeyecek” dedi. “Bu milletin söyleyecek daha çok sözü var” şeklinde konuşan Başkan Erdoğan, “Savaş uçağına levye atan bir milletin önünde kim durabilir” ifadelerini kullandı.

 

15 TEMMUZ, 28 ŞUBAT’A UZANIYOR

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, vatan ve millet için canlarını veren tüm şehitleri rahmetle anarak 28 Şubat’la başlayan sürecin 15 Temmuz’a kadar uzandığını söyledi. “Çocuklarımızı iyi yetiştirmeliyiz” diyen Vali Yavuz, 15 Temmuz hain darbe girişiminin başarılı olması durumunda ülkemizin bölünmesinin gerçekleştirileceğini vurguladı.

MİLLETİMİZ OYUNLARI BOŞA ÇIKARACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise tüm Türkiye’nin bir kez daha tek yürek olduğunu kaydetti. “Gelecek nesillere o geceyi unutturmamak boynumuzun borcudur” diyen Başkan Büyükakın, “Vatan millet nöbetine durduk. Şehitlerimiz ve gazilerimiz içeriden ve dışarıdan kurulan oyuna canlarını, bedenlerini ortaya koyarak karşı durdular. Milletimizin yüreğinde bu iman ve bağımsızlık ruhu oldukça hangi oyunları kurarlarsa kursunlar bu milleti bölemeyecekler” ifadelerini kullandı.