Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de suya zam 3 ay ertelendi

İSU Genel Kurulu’nda Kocaeli’de suya TÜFE oranında zam yapılması 3 ay daha ertelendi. Bundan önce de 3 ay erteleme olmuştu. Zam toplam 6 ay ertelenmiş oldu.

İSU Genel Kurulu’nda Kocaeli’de

İSU Genel Kurulu bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi Kurulun en önemli gündem maddesi suya yapılacak zammın üç ay ertelenmesiydi. TÜFE zammının üç ay daha ertelenmesi oy birliğiyle kabul edildi. İSU Genel Müdürü Ali Sağlık genel kurulda özetle şunları söyledi “Pandeminin devam etmesi programlarımızı tekrar incelememize neden oldu. Geçen yıl 6. Ayda genel kurulumuzda aldığımız kararla aylık TÜFE uygulamasına geçilecek ve 2020 TÜFE’si uygulanacaktı. Aralık’ta yaptığımız genel kurulda artışı 3 ay süreyle ertelemiştik.

54 MİLYON KATKI

Kocaeli’deki vatandaşlarımıza 54 milyonluk katkı sağladık. Bu pandemi sürecinde en çok etkilenen iş yerlerine de katkı sağladık. İlk 3 ay ertelediğimiz artışları 3 ay daha erteledik. İş yerlerine kademe uygulamamız yok. Esnaflara destek olmak için ana kademe uygulamasına geçelim dedik. 61 bin abonenin tüketimine baktığımızda ortalama 12 ton su tüketimi olduğunu gördük. Esnafa 17 milyonluk katkı sağladık. Birinci kademe 20 ton, ikinci kademe 20 tonun üzerinde. 11.84 şu anda uyguladığımız fiyat.

ESNAFA TOPLAM 125 MİLYON TL KATKI

Bu oran 13.50 olacaktı TÜFE uygulasaydık. Bu oranı 7.63’e çekmeyi teklif ettik. Yüzde 84 fiyat indirimi uygulamış olduk. 11.84’ü tüfe artışlarından muaf tuttuk bu da yüzde 15 gibi bir indirime mukabil edecek. Bu 54 milyon lira ilk 3 aydı diğer üçüncü ay da bu kadar olacak. Esnafımıza yüzde 44 indirim yapmış olacağız ve 125 milyon TL katkı sunmuş olacağız.”