Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de suya zam yapılacak mı? İşte cevabı

İSU Genel Müdürlüğü 2022 yılı ikinci olağan genel kurulunda suya zam yapılıp yapılmayacağı da tartışıldı. Büyükakın, suya zam yapmak istemediklerini söyledi.

İSU Genel Müdürlüğü 2022

İSU Genel Müdürlüğü 2022 yılı ikinci olağan genel kurulu bugün gerçekleştirildi. Sunumların ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın konuştu. Büyükakın ise, “Su kanal idaresinin yatırımı devam etmeli. Kayıp kaçak oranını yüzde 20’ye düşür diyorsunuz. Bu inanılmaz kazanç. Bunun için faturayı arttırmamız lazım. İstanbul yüzde 25 zam yaptı. İsterseniz suya zam yapmayı tartışalım. Bu sene Büyükşehir’den 400 milyon TL destek olduk. Bunun popülizmini yapmaya gerek yok.

İSU’NUN TARİFESİ MAKUL TARİFE

2019’da hiç zam yapılmamıştı. 2020’de zam yapmak için toplandık. Zammı yapmadık. Ondan sonra sadece enflasyon oranında zam yaptık. Biz 3 buçuk yıldır su fiyatlarını baskılıyoruz. Büyükşehir Belediyesi, yansımasın diye üzerine düşeni yapıyor. 8.78 makul bir tarife. Biz ülke genelinde 23’üncü sıradayız.

“BENCE SUYA ZAM YAPILMASIN”

Sanayide gri su kullanımı problem yaratıyor. Farklı su kalitesi istiyorlar. Her birine ayrı şebeke çekecek haliniz yok. Bence suya zam yapılmasın. Siz bize diyorsunuz ki; yatırım yapın. Suya zam yapılmadan nasıl yatırım yapacağız?  Yüzde 20 personel gideri var İSU’nun gayet makul. Mal ve hizmet gideri yüzde 40. Burada da keyfilik yok. Zaten yatırım yüzde 35. Üretime yönelik malzeme gideri yüzde 15.” dedi.

Şimdilik gündemde suya zam görülmüyor.