Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de Systemair HSK’da işçi direnişi var!

Kocaeli Dilovası’nda bulunan Systemair HSK Havalandırma Endüstri Sanayi fabrikasında Birleşik Metal-İş Gebze 1 No’lu Şubeye üye oldukları için ücretsiz izin uygulamasıyla karşılaşan işçiler direnişe başladı.

Kocaeli Dilovası'nda bulunan Systemair

Systemair HSK fabrikası önünde direnişe geçen işçilere fabrika içerisinde çalışmakta olan işçiler de sloganlarla ve alkışlarla destek verdi. Birleşik Metal-İş Gebze 1 No’lu Şube Başkanı Selçuk Çiftçi, burada yaptığı konuşmada “Eğer patron sendikal hakkımızı tanıyarak bizimle görüşmek isterse buna hazırız ancak burada yapılan haksızılık son bulmadığı sürece bu fabrikada üretim yapmayacağız” ifadelerini kullandı.

ÖZER ELEKTRİK’TEN DESTEK

Fabrikada çalışan işçilere de seslenen Çiftçi, “Anayasal haklarınızı kullanıyorsunuz, kendinizi yalnız hissetmeyin. Hiçkimse bu çıktığı yolda geri adım atmayacak” dedi. Çitçi’nin konuşması sık sık “İş, ekmek yoksa barış da yok”, “Ölmek var dönmek yok”, “Patronların kölesi olmayacağız”, “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla kesildi. Birleşik Metal-İş Gebze 2 No’lu Şube yöneticileri ile direnişteki Özer Elektrik işçileri, hakları için mücadele eden Systemair HSK işçilerine destek ziyaretinde bulundu.

Systemair HSK’DA NE OLMUŞTU?

Kocaeli Dilovası’nda faaliyet gösteren Systemair HSK Havalandırma Endüstri Sanayi işçilerinin, Birleşik Metal-İş sendikasında örgütlenmeleri ve sendikanı işyerinde yetkiyi almasının ardından patron, sendikalı işçileri ücretsiz izne zorlamaya başladı. Birleşik Metal-İş Gebze 1 No’lu Şube yöneticileri, pandemi süreciyle beraber patronlara tanınan kıyaklardan biri olan ücretsiz izin uygulamasını Systemair HSK patronunun keyfi şekilde kullanarak işçileri yıldırmaya çalıştığını belirtti ve direniş kararı aldı. Kaynak: Evrensel