Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de temaslı kişiler en geç 10 saatte bulunuyor

Kocaeli filyasyon çalışmalarında önde gelen şehirlerden biri oldu. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, kent genelinde vaka temaslı kimselerin en geç 10 saat’te bulunduğunu söyledi.

Kocaeli filyasyon çalışmalarında önde

Her perşembe akşamı 20.00-22.00 saatleri arasında TV 41 ekranlarında yayınlanan 7 Artı programının bu haftaki konuğu Kocaeli Valisi Seddar Yavuz oldu. Moderatörlüğünü Özgür Kocaeli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Adem Turgut ve Çağdaş Kocaeli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sadun Çetin’in birlikte yaptığı programda Vali Yavuz, gündeme dair sorulara çarpıcı cevaplar verdi.

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ KENTİ

Vali Seddar Yavuz’un açıklamalarında şu ifadeler yer aldı: “Eskiden içinden gelip geçtiğim bir şehirdi. O şekilde Kocaeli’nin güzelliklerini anlamak mümkün değil. Kocaeli, bir kültürler mozaiği… Türkiye’nin her yerinden gelenlerin, farklı kültürlerin bir arada yaşadığı, uyum içinde yaşadığı bir şehir. Burası Türkiye’nin dünyaya açılan yüzü. Sadece sanayi ile anmak hiç doğru değil. Burası bilim, sanayi ve teknoloji şehri. Türkiye, dünya ile bu alanda yarışacaksa merkezi Kocaeli’dir.

MAŞUKİYE’Yİ SORUYORLAR

Tabi sadece bilim, sanayi teknoloji üssü demek de yetmez. Kocaeli’nin doğası da çok güzel. Dört bir yanında farklı güzellikler var. İzmit Körfezi’nin İstanbul Boğazından ne farkı var? Eskişehir’deki akrabalarım, görev yaptığım illerdeki dostlarım bile bana Maşukiye’yi soruyorlar, başka başka güzellikleri soruyorlar ve buraları görmeye geliyorlar. Bunlar büyük zenginlik.

KİRLİLİK, TOZ VE KOKU

Kocaeli böyle baktığınızda zengin bir şehir ama böyle anılmıyor. Sanayisiyle, kirliliğiyle tozuyla kokusuyla konuşuluyor. Bu şehrin gündemi dumanla tozla fazla işgal edilmemeli. Kocaeli ikinci, üçüncü sınıf muameleyi hak etmiyor. Bakın, bir şehri nasıl tanımladığınız önemlidir. Malınızı kötüleyip sonra satamazsınız. Kendinizi beğeneceksiniz. Bu şehirde yaşayanların, bu şehre sorumluluğu var. Yaşadığınız şehri kutsamalısınız. Sadece sanayi şehri denmesinden kurtulmalı ve güzellikler öne çıkmalı.

YEME-İÇME MEKANLARI ÇOĞALMALI

Bu amaçla MARKA bünyesinde kısa tanıtım filmleri çalışıyoruz. Çok yakında bu filmleri tanıtacağız. Ama en önemlisi şehrimizi öne çıkarabilecek alanları saptamamız lazım. Ve bütün paydaşlar birlikte hareket ederek tanıtımımızı yapmalıyız. Kocaeli’ni hizmet sektöründe öncü bir şehir haline getirebiliriz. Dediğim gibi körfezin boğazdan hiçbir eksiği yok. Bu şehir İstanbul’un külfetlerini taşımıyor ama onun nimetlerine sahip. Otelcilik gelişmeli, yeme- içme mekanları çoğalmalı… Kocaeli hafta sonu gelinen bir şehir değil, 12 ay yaşayan bir şehir olmalı.

İŞYERLERİ ORTALAMA 15 DEFA DENETLENDİ

Corona virüsü süreci bir meydan okuma. Çok güçlü sandığımız ülkelerin çok hazır olmadığını gördük. Bu virüsle yaşanmayı öğrenmeliyiz. Ülkemiz, hükûmeti ve duyarlı vatandaşlarının sayesinde bu mücadelede çok başarılı oldu. Kocaeli üretim ve sosyal hareketlilik var. Okullar ve Anadolu’dan şehre dönüşler vakaları artırdı. Biz de denetimleri artırdık. 15 gün denetimleri gevşetelim vakaların altında kalırız. 20 bin 500 işyerini 290 binden fazla sayıda denetledik. Yani her işyeri ortalama 15 kez denetlendi.

KOCAELİ’DE TEMASLILAR 10 SAATTE BULUNUYOR

Bu mücadelede en önemli mesele filyasyon. Biz Kocaeli’de 10 saat geçmeden temaslıları buluyoruz. 208 filyasyon ekibinde 338 görevlimiz gece gündüz çalışıyor. OSB’ler ve sanayi odamız minibüs tahsisi yaptı. Toplu taşıma kullandırmadan temaslıları evlerine gönderiyoruz. Karantinada olanlar sıkı denetleniyor. Polisimiz her gün kapılarını çalıyor. Ama en önemlisi vatandaşlarımızın temaslıları saklamaması bildirmesidir. Kovid teşhisi konulduysa lütfen evinizden çıkmayın, misafir kabul etmeyin. KYK yurtlarını devreye aldık. Karantinaya uymayanlar ücreti de alınarak zorunlu olarak KYK yurduna gönderiliyor. Böyle 229 kişi oldu. Hala yurtlarda 111 kişi kalıyor. Polisten ziyade vicdanlarımız bizi beklesin.

SANAYİDE ETKİN BULAŞ YOK

Kış ayları için hazırlık yaptık. Senaryolara göre çalışıyoruz. 111 ek yoğun bakım hizmete açılacak şekilde hazır. Çok konuşulan sanayi kuruluşlarında etkin bulaş yok. Her akşam sayılar bana geliyor ve tek tek inceliyorum. Çok sıkı tedbirler uygulanıyor. Çünkü vaka olduğunda üretim yapılamayacak demektir. Bu nedenle kurallar titizlikle uygulanıyor. Güvenli Üretim Belgesi alan 20 fabrikamız var. Sayıları daha da artacak.

TELEVİZYONU OLMAYANLARA TELEVİZYON

Bu yıl 600 derslik kazandırdık. Bu rakamlar Türkiye ortalamasının üstünde. Öğretmen açığımızın yüksek olduğu ile ilgili haberler doğru değil. Öğretmen açığımız yok. Böyle bir şehirde açık olmaz. 443 bin 128 öğrencimiz var ama taşımalı öğrenci sayımız az. Servis ihaleleri yapıldı ve 700’ü aşkın servis ile öğrencilerimiz taşınacak. O noktada bir sıkıntı olmayacak. İnterneti olmayan öğrencilerimiz için 673 noktada EBA destek merkezi kurduk. Televizyonu olmayanlara televizyon gönderdik.

GENÇLER SOKAKTA GEZİYOR

Bence eğitim devam etmeli. Risk ise sokakta da var. Gençler sokakta geziyor. Tedbir alacağız ve riayet edeceğiz. Hayatı durduramayız. Bu noktada bakanlığımız her şeyi en ince detayına kadar düşünüp hayata geçiriyor. Bakın bir süredir eğitime devam eden hazırlık ve birinci sınıflarda katılım oranı yüzde 98, üstelik hazırlık ve birinci sınıflarda hiç Kovid-19 vakası da çıkmadı.

OSB’NİN KURULUŞU YANLIŞ

Hükümetimiz Kocaeli’ne özel bir değer veriyor. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan çevre sorunlarına çok duyarlı. Yeşile verilen değer, ağaçlandırma çalışmaları ve son olarak Millet Bahçeleri bunun en güzel örnekleri. İlimizde ise biz hava kalitesini an be an kontrol ediyoruz. Dilovası’nda Kömürcüler OSB’nin kuruluş felsefesi ve noktası yanlış. Hakim rüzgarlar nedeniyle tozlar ilçeyi rahatsız ediyor.

KÖMÜRCÜLER OSB KALKACAK

Kaldırılması konusunda bir irade var ve biz de destekliyoruz. Mülkiyet sahipleriyle anlaşarak yapmak istiyoruz. Orada üretim yapanlar da mağdur olmayacak. Net kararlıyız, sayın Bakan da Kocaeli’ne özel bir önem veriyor. Ayrıca tanımaktan çok mutlu olduğu Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da bu konuda çalışıyor, strateji geliştirdik; Dilovası Kömürcüler OSB kalkacak ve bununla ilgili takvim de çalışmaya başladı.

KADINLARA İSTİHDAM

Kadınlar bizim emanetimiz. Bu toplum kadına hak ettiği değeri vermeli. Öncelikle erkek evlatlarımızı eğitmeliyiz. Aile kavramını korumalıyız. İhtiyacı olan kadınlarımıza ekonomik yardımlar yapıyoruz ama asıl mesele onlara özgüvenlerini kazandırmak. Şiddete uğramış kadınlarımıza meslek edindirmek istiyoruz. Bu amaçla Yavuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin atıl durumdaki iki nolu binası onarıldı ve bir merkeze dönüştürüldü. Burada kadınlarımıza önce meslek edindirilecek sonra da istihdam edilmeleri sağlanacak. Yani istihdam garantili bir protokol yaptık. Başlangıçta 88 kadınımız yararlanacak ama proje onlarla son bulmayacak, devam edecek.

İMAMOĞLU OLAYINDAN PİŞMAN DEĞİL

Tekkede derviş değilim. Devletin iki eli vardır biri kudrettir biri de şefkat. Ordu’da yaptıklarımın arkasındayım. Pişman değilim. İnsan sorumluluklarını, aklı, yetenekleri ve imkanlarıyla yapmaya çalışır. Bunlar sınırlar bizi. Doğru ve yanlış zamanla alakalıdır.  Linç kampanyası yapılması adil değil ama ben Ordu’da VIP tartışmasında görevimin gereğini yaptım.” Hatırlanacağı üzere Seddar Yavuz Ordu Valisi iken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun VIP salonu kullanmasına izin vermemişti.