Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de ulaşım 3.5 lira oluyor!

UKOME’nin bu ay gerçekleştirilecek toplantısında kent içi ulaşıma yüzde 16.7 zam yapılacak. Şehiriçi tam ulaşım ücreti 3.5 lira olacak.

UKOME’nin bu ay gerçekleştirilecek

Kocaeli’de şehir içi ulaşıma zam geliyor. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) komisyonunda minibüsçülerin yüzde 25’lik zam talebi görüşüldü ve yüzde 16.77 zam yapılması kararlaştırıldı. Buna göre; tam 3.50 lira, öğrenci 1 lira 757 kuruş, indirimli binişler ise 2 lira 50 kuruş olacak. Öğrenci başına minibüslere 50 kuruş belediye desteği yapılacak.

YOLCU SAYISI DÜŞTÜ

Hatırlanacağı üzere Bağımsız Kocaeli’ye konuşan oda başkanı Mustafa Kurt, “600 bin yolcu taşıyorduk, bu sayı kısıtlama döneminde 60 bine düştü. Kısıtlamalar kalktığında ise anca 220 bine çıktı. Yani, yüzde 40’la çalışıyoruz. Peki, gelirlerimiz yüzde 40’a düşerken, giderlerimiz ne alemde? Onlar yüzde 100. Üyelerimiz icralık. Arabalar tek tek satılıyor. İflasın eşiğindeyiz. Bir buçuk yıldır zam alamadık. Yüzde 25’lik bir zam talebimiz var. Yani 3 liralık indi bindinin 3 lira 75 kuruşa çıkmasını istiyoruz. İnanın bu zam bile minibüsçüleri kurtarmayacaktır. Fakat kısa vadede bir zorunluluktur.” İfadelerini kullanmıştı.