Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de ulaşım krizi çözüldü: Seferler aksamayacak!

Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası’nın eylem kararı sonrası devreye Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın girdi.

Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler

Kocaeli’de Kooperatifler Birliği ve Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası, UKOME’nin karar almasına rağmen ulaşıma yapılması planlanan zammın hayata geçmemesi üzerine sefere çıkmama kararı almıştı.

ŞOFÖRLERE MESAJ ATILDI

Kooperatiflerden, şoförlere şu mesaj paylaşıldı: “Otobüsçüler Odası ve Üst Birlik nezdinde kooperatiflerin katılımı ile yapılan toplantı sonucunda, tarife zammı ile ilgili sıkıntı oluşması nedeni ile Kocaeli genelinde yarın itibari ile toplu taşıma seferlerine çıkılmaması kararı alınmıştır.

Bu bağlamda, 07.07. 2022 Perşembe günü (yarın) itibari ile kooperatif olarak tüm seferlerimiz ikinci bir karara kadar iptal edilmiştir.”

BÜYÜKAKIN DEVREYE GİRDİ

Ulaşım krizi yaşanmaması için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın devreye girdi. Yeniden yapılan toplantıda, Şehir için ulaşımı 5,5 liradan 7,5 liraya çıkartan zam karşısında Büyükakın, ulaşım esnafı ile yeniden toplandı. Toplantıda bayramdan sonra şehir içi ulaşımın 6,5 lira olmasına ve aradaki 1 liralık farkın Büyükşehir tarafından karşılanmasına karar verildi.

Bugün seferlerde bir aksama olmayacak.