Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de vaka sayısı artıyor!

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli’deki koronavirüs tehlikesi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Yavuz kentimizde vaka sayılarının her geçen gün arttığını söyledi.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz,

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli’deki koronavirüs tehlikesi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Yavuz şöyle konuştu: “20-40 yaş grubu da kendine güvenerek daha az maske kullanma eğilimine gidiyor. Kocaeli’de en çok pozitif vaka da 20-40 yaş grubunda oluyor. Bu yaş grubunun da sorumluluk idraki ile daha fazla hareket ederek maske kullanmaya özen göstermelerini istirham ediyorum. Çünkü Kocaelimize güveniyorum. Eğitimli, kültürlü bir şehir. Hem kendisini koruyacak hem çevresine zarar vermeyecek eğitim seviyesine ulaştıklarını düşünüyorum.

VAKA SAYILARI ARTIYOR

Birçok kural tedbir alıp uyguluyoruz. Bu konuyla ilgili ciddi mesafelerde aldık. Özellikle maske takmaya ciddi bir özen göstermek gerekiyor. Hastalığın büyük kısmı burun yoluyla alınıyor. Maskelerimizi kolumuzu ya da boynumuza değil, ağzımızı ve burnumuzu kapatacak şekilde takmamız gerekiyor. Aldığımız tüm tedbirler rağmen vaka sayılarında artış var. O yüzden bugünden itibaren halkının yoğun olarak gezdiği alanlarda sigara içme yasağına başlamış bulunuyoruz

20-40 YAŞ KENDİNE GÜVENİYOR

Özellikle büyüklerimize sesleniyorum. Onlara daha önce toplu taşıma araçlarımızı sabah ve akşam kullanmamaları yönünde bir kısıtlama getirmiştik. Büyülerimizin kendini korumalarını, özellikle istirham ediyoruz. Neden 65 yaş üstü diyoruz çünkü en fazla ölümler 65 yaş üstünde gerçekleşiyor. Ama 20-40 yaş grubu da kendine güvenerek daha az maske kullanma eğilimine gidiyor. Dolayısıyla en çok pozitif vaka da 20-14 yaş grubunda oluyor. Bu yaş grubunun da sorumluluk idraki ile daha fazla hareket ederek maske kullanmaya özen göstermelerini istirham ediyorum.”