Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de vaka sayısı artıyor!

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz kentimizde vaka sayılarının arttığını açıkladı. Corona virüsüne karşı dikkatli olunmasını isteyen Yavuz tedbirleri anlattı.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz
Sağlık Bakanlığı’nın son günlerde yayınladığı raporlarda Kocaeli’yi de kapsayan Doğu Marmara Bölgesi’nde vaka artışı olduğu görüldü. Konuyla ilgili sosyal medya hesabı Twitter üzrinden bir açıklama yayınlayan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz “Değerli Kardeşlerim , Salgın halen devam etmekte olup İlimizde son günlerde vakalarda bir artış görülmektedir. Bu nedenle yoğun bir denetim faaliyeti yürütüyoruz. Lütfen rehavete kapılmayalım. MASKE, MESAFE ve HİJYEN kurallarına uyalım.” dedi.

BAKANLIK GENELGE GÖNDERDİ

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine ‘İzolasyon Tedbirleri’ konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre, salgınla mücadelede alınan tedbirlerin sahada etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla kurulan İl Salgın Denetim Merkezleri bünyesinde “Mahalle Denetim Ekipleri” oluşturulacak. Evde izolasyon yükümlülüğünü ihlal ettiği tespit edilenler hakkında idari para cezası uygulanacak, adli işlem yapılacak.