Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de yaşayanların yüzde kaçı Kocaeli’de doğdu?

Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Kocaeli’de yüzde 42,8’i Kocaeli’de, yüzde 53,1’i farklı bir ilde, yüzde 2,2’si ise yurt dışında  doğmuştur.

Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli

Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğü Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS), 2019 sonuçlarına göre ikamet ettiği ilde doğanların oranı yüzde 64,0 iken ikamet ettiği ilden farklı bir ilde doğanların oranı yüzde 31,1’dir. Ülkemizde ikamet eden nüfusun yüzde 3,2’inin doğum yeri ise yurt dışıdır.

KOCAELİ’DEKİLERİN YÜZDE 42’Sİ KOCAELİ’DE DOĞDU

Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğü verilerine göre Kocaeli ilinde ikamet eden T.C. vatandaşlarının %42,8’i Kocaeli’de, %53,1’i farklı bir ilde, %2,2’si ise yurt dışında  doğmuştur.

SAKARYA, BOLU, DÜZCE, YALOVA NÜFUS

*Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğü verilerine göre Sakarya  ilinde ikamet eden T.C. vatandaşlarının %64,4’ü Sakarya’da, %30,2’si farklı bir ilde, %3,6’sı ise yurt dışında  doğmuştur.

*Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğü verilerine göre Düzce ilinde ikamet eden T.C. vatandaşlarının %68,0’i Düzce’de, %28,6’sı farklı bir ilde, %2,3’ü ise yurt dışında  doğmuştur.

*Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğü verilerine göre Bolu ilinde ikamet eden T.C. vatandaşlarının %66,7 ‘si Bolu’da, %29,0’u farklı bir ilde, %3,7’si ise yurt dışında  doğmuştur.

*Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğü verilerine göre Yalova ilinde ikamet eden T.C. vatandaşlarının %28,3’ü Yalova’da, %58,1’i farklı bir ilde, %11,5’i ise yurt dışında  doğmuştur.