Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de yeni bir kültür varlığı tescil edildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Gebze’de bir kültür varlığı belirledi. Karar Resmi Gazete’de bugün yayımlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı

SEBO min 5Kültür ve Turizm Bakanlığı Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından bugün Resmi Gazete’de bir ilan yayımlandı. Bu ilana göre; Kocaeli Gebze İlçesi Denizli Mahallesi, sit dışı, şahıs mülkü, 189 ada 66 parselde yer alan yapının 2863 sayılı kanunun 6. Maddesi kapsamında kültür varlığı özelliği taşıdığı anlaşıldığından taşınmazı kültür varlığı olarak tescil edilmesine karar verildi. Koruma grubunun 2. grup, koruma alanın ise karar eki haritada belirtildiği şekliyle belirlenmesine, sivil mimarlık örneği yapı için hazırlanan tescil fişinin uygun olduğuna hükmedildi.

CAN VE MAL GÜVENLİĞİ MAL SAHİBİNE

Yapıya ilişkin rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerinin ivedilikle hazırlanarak Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne iletilmesine, bu süreç içerisinde yapı ve çevresinde gerekli can ve mal güvenlik önlemlerinin ilgili idareler ve mal sahibince alınmasına karar verildi.

gebze