Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de yeni yılbaşı yasakları!

Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 31 Aralık’ta kutlanacak olan yılbaşı öncesinde yeni yasak kararları yayınladı. Detaylar haberimizde…

Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha

Kocaeli Valiliği İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 21.12.2020 tarih ve 21153 sayılı ‘Otel/Konaklama Tesislerinde Yılbaşı Programları’ konulu Genelgesi üzerine bugün bir toplantı gerçekleştirdi. Kocaeliİl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında önemli kararlar alındı. Kurul kararlarını duyuran valilik şu ifadeler kullandı: “Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı 31 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21.00’den 4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar ilimiz genelinde geçerli olmak üzere ‘ Konaklama amaçlı müşteri kabul edebilecek olan oteller ve/veya konaklama tesislerinde; sosyal izolasyon ile başta fiziki mesafe olmak üzere temizlik ve maske kurallarına aykırı olması nedeniyle yılbaşı kutlama programı icra edilmesine ve eğlence/balo düzenlenmesine kesinlikle müsaade edilmemesine’ hükmü yer almaktadır.

4 GÜNLÜK YASAK KAPSAMINDA

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 27.12.2020 tarih ve 21494 sayılı ‘31 Aralık – 4 Ocak Tedbirleri’ konulu Genelgesinde ise, kamuoyuna yansıyan bazı haberlerde konaklama tesislerinin içerisinde yer alan apart/villa tarzı yerlerde veya kiralık müstakil villalarda yılbaşı partilerinin/kutlamalarının organize edildiği ve bu yönde hazırlıkların yapıldığına dair bilgilere yer verilmektedir. Toplum sağlığının korunmasının her şeyden önce geldiği, milletimizin her ferdinin fedakarlık yaptığı ve bu fedakarlıklar sayesinde salgının seyrinde ciddi düşüşün sağlandığı bu süreçte; salgınla mücadeleyi akamete uğratmamak adına kalabalıkların kontrolsüz şekilde bir araya gelmesine neden olacak yılbaşı partilerinin yapılmaması tercih değil zorunluluk olup; bu kapsamda ilimiz genelinde alınması gereken ilave tedbirleri değerlendirmek üzere Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri uyarınca 30.12.2020 tarihinde Sayın Valimiz Seddar Yavuz başkanlığında yapılan 2020/138 sayılı kurul toplantımızda aşağıdaki kararlar alınmıştır.

KARARLAR:

  1. 31 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21.00’den 4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar; Covid-19 salgınıyla mücadelede alınan diğer önlemlere ilave olarak, konaklama tesislerinin içerisinde yer alan apart/villa tarzı yerler veya kiralık müstakil villalar, site ve apartmanların sosyal tesis vb. ortak kullanım alanları da dahil olmak üzere ilimiz genelinde hiçbir mekanda yılbaşı partisi/kutlama organizasyonu yapılmasına kesinlikle müsaade edilmemesine…
  2. Yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda, başta kolluk kuvvetleri olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlarca tam mesai yapılarak uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına oy birliği ile karar verildi.