Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de yılbaşında nereler açık olacak?

Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, yılbaşında uygulanacak 4 günlük yasakla alakalı kararlarını açıkladı. Yılbaşında Kocaeli’de nerelerin açık olacağı duyuruldu.

Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha

Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Seddar Yavuz başkanlığında yeni kararlar aldı. Bu kararlar kapsamında yılbaşında uygulanacak 4 günlük sokağa çıkma yasağının detayları konuşuldu. Yılbaşında nerelerin açık olacağı açıklandı.

İŞTE KOCAELİ VALİLİĞİ’NİN YENİ KARARLARI

“Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında, 1 Ocak 2021 Cuma gününün resmi tatil olması da göz önünde bulundurularak, 31 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21.00’den başlayacak, 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi, 3 Ocak   Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve 4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 05.00’de tamamlanacak şekilde ilimiz genelinde geçerli olmak üzere sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına,
31 Aralık 2020 ­ 4 Ocak 2021 tarihleri arasında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması sırasında, hafta sonlarında (Cumartesi ve Pazar günleri) uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarına dair İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 30.11.2020 tarih ve 20076 sayılı Genelgesi gereği çıkartılan 2020/131 sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararımızda belirlenen usul ve esasların, 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi ve 3 Ocak Pazar günleri için de geçerli olmasına.”

BALIKÇILAR AÇACAK

Yeni bir karar alınıncaya kadar hafta sonları uygulanan sokağa kısıtlaması süresince balıkçı/balık tezgahı şeklindeki işyerlerinin de Cumartesi ve Pazar günleri 10.00­17.00 saatleri arasında vatandaşlarımıza hizmet sunabilmelerine.

ONLİNE SERVİSE DEVAM

Vatandaşlarımızın dışarıya çıkma ihtiyacını/zorunluluğunu azaltması açısından önemli bir role sahip olan online satış firmalarının servis/dağıtım yapabilecekleri zaman aralığının, vatandaşlarımızın bu yöndeki talepleri doğrultusunda hafta içi ve hafta sonlarında 10:00­24.00 saatleri olarak belirlenmesine.

PAKET SERVİS YAPILACAK

Lokanta, restoran, pastane, tatlıcı gibi yerlerin de hafta içi ve hafta sonlarında 10.00­24.00 saatleri arasında paket servis yapabilmelerine. Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde muaf tutulacak yerler ve kişilere dair Ek’li listeye; Zorunlu müdafi/vekil, duruşma, ifade gibi yargısal görevlerin icrasıyla sınırlı kalmak kaydıyla avukatların, Yaklaşan yılsonu işlemlerindeki yoğunluğun ticari hayatı olumsuz etkilememesi amacıyla noterlerin eklenmesine ve belirtilen görevlere dair zaman ve güzergahla sınırlı olacak şekilde istisna kapsamına alınmasına. Yukarıda belirtilen yargısal görevlerin icrası kapsamında avukatların özel araçlarıyla şehirlerarası seyahatlerine de izin verilmesine.

ANAOKULLARINA YÜZ YÜZE EĞİTİM

2020/131 sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararımızın 12. maddesi ile yeni bir karar alınıncaya kadar faaliyetlerine ara verilen ana sınıfları ile ilgili uygulamanın devamının sağlanmasına, tam gün hizmet veren resmi ve özel tüm anaokullarının ise 15.12.2020 tarihinden itibaren yüz yüze eğitime geçebilmelerine.