Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de yoksulluğun fotoğrafı!

Gebze’de vatandaşlar halk ekmek için kuyruk oluştururken İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Burak Uluköylü, Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün fakirlik edebiyatı sözlerine göndermede bulunarak “Fakirlik edebiyatı olarak tanımladığınız “1,25 TL”nin resmidir” dedi.

Gebze’de vatandaşlar halk ekmek

Özgun imzaİYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Burak Uluköylü, Gebze’de yaşanan halk ekmek kuyruğunu paylaşarak açıklamalarda bulundu. Uluköylü yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Gebze Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısında CHP Grubu adına grup sözcüsü Saide Arslan hanımefendi mecliste söz alarak, “Günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılayamayan aileler var. Bizlerin bu konuda Gebze’deki durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına tek öğün yemek ihtiyacını karşılamak için yemek dağıtımı önerimiz var” diyerek bir önerge verilmişti. Sizde; “Memlekette aç bırakmıyoruz. Sosyalist fakir edebiyatı geride kaldı. Fakirlik edebiyatı yapanlar daha sonra “Starbuck’s”ta kahve içiyor.”diyerek mukabele etmiştiniz.

“ÇAKMAK ORTAMI YUMUŞATMAK İSTEMİŞTİ”

Mukabele ederken kullanmış olduğunuz bu dili bende size yakıştıramamıştım ki; o sırada Gebze Belediyesi Ak Partili Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sn.Yaşar Çakmak sizin bu dilinizi içine sindirememiş olacak ki, sizi düzeltmek adına, size mukabelede bulunarak “Taleple ilgili bir çalışma yapalım, bir bakalım duruma” diyerek ortamı yumuşatmak istemişti.

“FAKİRLİK EDEBİYATI OLARAK TANIMLADIĞINIZ…”

Aşağıda dikkatlerinizi çekmek istediğim iki resim karesini paylaşıyorum; burası bölgemizdeki “Starbuck’s”a yaklaşık 400 metre mesafedeki yaklaşık 20.000 nüfuslu Yenikent Mahallesi muhtarı Esengül Aktaş hamımefendinin de halk ekmek büfesinin yetersizliğinden şikayet ettiği Yenikent Mahallesi Halk Ekmek Büfesindeki kuyruk, piyasada 5 TL olarak satılan ekmeği, halk ekmekten 3,75 TL’ye satın almak isteyen dar gelirli vatandaşların ekmeği piyasadan 1,25 TL daha ucuza almak için oluşturdukları kuyruktur, daha doğrusu size göre “fakirlik edebiyatı” olarak tanımladığınız “1,25 TL”nin resimdir. Oysaki siz; Hz.Ömer’in “Dağlara buğdaylar serpin Müslüman ülkede kuşlar aç kaldı demesinler” sözünden ilham alarak yola çıkmıştınız.”

kocaeli gebze halk ekmek