Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de yurt bulamayan üniversite öğrencileri Cumhuriyet Parkı’nda yatıyor!

Kocaeli’deki yurtlar ve ev kiralarının yüksekliği nedeniyle kalacak yer bulamayan öğrencileri, İzmit Cumhuriyet Parkı’nda yatma eylemi yapıyor. “Barınamayanlar Hareketi” tarafından yurt genelinde başlatılan eylemler, Kocaeli’de de start almış oldu. CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı ve yöneticileri, öğrencileri banklarda ziyaret etti.

Kocaeli'deki yurtlar ve ev

Ugur ENC minYüksek oranlardaki kira ve yurt fiyatları şehirlerini değiştirip başka şehirlere gitmek durumunda kalan öğrencileri zor durumda bırakıyor. Öğrenciler, bu zor şartları atlatabilmek ve seslerini duyurmak için Barınamayanlar Hareketi’ni başlattı. Barınamayanlar Hareketi bir çağrı yaparak, “Parklara dağılalım, geniş gökyüzü altında yurdun tamamında buluşalım. Çünkü gündüz amfide, gece parkta yaşayacağız ve ancak böyle kazanacağız” dedi.

FARKLI İLLERDE EYLEM YAPILDI

Dün gece “Hiçbir yerimiz yoksa her yerdeyiz!” diyerek Kadıköy’deki Bedia Muvahhit Sokak’ta sabahlayacaklarını açıklamışlardı. Ancak polis engeliyle karşılaşan gençleri,  Yoğurtçu Parkı’na geçerek orada sabahlamışlardı. Yine Gümüşhane ve Sakarya’da da öğrenciler üniversitelerinin önüne attıkları yataklarda sabahlayarak barınma sorununun yakıcılığını ifade etmişti.

BARINAMAYANLAR HAREKETİ

Barınamayanlar Hareketi’nden öğrenciler “Kamuoyuna Acil” çağrı başlığıyla “Bütün üniversite dayanışmalarına, topluluklara, sivil toplum kuruluşlarına, siyasi partilere, vekillere; sanatçılara, hocalarımıza, esnafa, işçilere, işsizlere, kadınlara… Bizi evsiz bırakan bu düzenle derdi olan herkese” diyerek destek ve dayanışma çağrısında bulundu.

ÖĞRENCİLER İZMİT CUMHURİYET PARKINDA YATIYOR

Bu çağrıya Kocaeli’den de karşılık geldi. İzmit merkezde bulunan Cumhuriyet Parkı’ndaki banklara giden öğrenciler, yurtların ve evlerin yüksek maliyetlerini, banklara yatarak protesto ediyor. Bugün, İzmir Buca ve Bornova Aşık Veysel Parkı’nda, İstanbul Moda ve Beşiktaş’ta, Yoğurtçu Parkı’nda, Kocaeli Cumhuriyet Parkı’nda, Ankara 100 Yıl’da ve başka pek çok yerde aynı eylemin gerçekleştirileceği duyuruldu.

HARUN YILDIZLI ZİYARETE GİTTİ

Öğrencilerin eylemine, CHP Kocaeli Harun Yıldızlı ve yönetimi, CHP Başiskele İlçe Başkanı Anıl Acurman destek verdi. Saat 24.00’ten sonra gençlerin yanına giden Yıldızlı bir süre öğrencilerle sohbet etti ve yaşadıkları zorlu süreci dinledi. Yıldızlı, “gençlerin barınma ihtiyacı karşılanmalı. Ancak bunlar saraylarında konaklarken öğrencileri kimse düşünmüyor. Biz sosyal devlet anlayışı ile bu sorunu çözmek istiyoruz.” dedi.

Yurt bulamayan ogrenciler kocaeli