Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’deki duraklar kaç paraya boyandı?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kent genelinde 12 ilçede 440 otobüs durağı boyatılmıştı. Söz konusu için 87 bin 956 lira harcandığı öğrenildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından

Ugur ENC minKocaeli Büyükşehir Belediyesi şubat ayında kent genelinde yer alan 440 otobüs durağını boyattı. Söz konusu durakların boyama işi için 10 Ocak’ta ihaleye çıkıldı. İhalede yaklaşık maliyet olarak 290 bin 400 lira belirleyen belediye yönetimi ihale sonucunda büyük bir şok yaşadı. 3 firmanın katıldığı ihalede sadece 2 firma teklif sundu. Tekliflerden biri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen muhammen bedele oldukça yakındı.

MUHAMMEN BEDELİN ÜÇTE BİRİNE

Bir firma 440 durağı boyamak için 276 bin 320 liralık bir teklif sundu. Ancak şaşırtıcı olan bu teklif değildi. İhaleye katılan bir diğer firma olan Detsa İnşaat Hafriyat Nakliyat Taahhüt Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi muhammen bedelin üçte biri bir teklifte bulundu. 440 durağı boyamak için 87 bin 956 lira teklif eden Detsa İnşaat söz konusu ihaleyi kazandı. İhalede işin yapılabilir fiyatı ile muhammen bedel arasında neden 3 kat fark vardı merak konusu.