Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’deki intiharlar meclis gündeminde

Kocaeli’deki son günlerdeki intiharlar Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşındı. İYİ Parti Meclis Üyesi Nurcan Acaroğlu Göktaş, Kocaeli genelinde son bir haftada 7 kişinin intihar etmesini gündeme getirdi.

Kocaeli’deki son günlerdeki intiharlar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclisi şubat ayı 2. Oturumu bugün Uluslararası Kongre Merkezi’nde gerçekleşiyor. Bu mecliste son günlerdeki intiharlar dile getirildi. İYİ Parti Meclis Üyesi Nurcan Acaroğlu Göktaş, Kocaeli’de yaşanan intihar vakalarını gündeme taşıdı. Göktaş verdiği soru önergesinde, intiharlarla ilgili bir komisyon kurulmasını ve bir an önce üzerinde durulmasını istedi. Göktaş konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Sayın başkan akademik çalışma yapılsın. Tek sebebi intiharlar olmayabilir. Ancak çoğunluk işsizlik ve ekonomik sebeplerden meydana geliyor. Son bir haftada 7 intihar yaşandı. Biz bu işi geciktirmeyelim. Şapkamızı önümüze koyup düşünelim. Bunları konuşup tartışalım. Belki bunlara daha fazla kaynak artırmak gerek. Birinci önceliğimiz bu olsun.”

SİYASET ÜSTÜ KONU

Göktaş’ın ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir de intiharlarla ilgili soru önergesi vererek araştırılmasını istedi. Taşdemir, “Maalesef her geçen gün yine yüreğimiz dağlandı. İntiharlar siyaset üstü bir konu ölen insanlar üzerinden siyaset yapılması iyi değil. Üniversitelerde bunun için neler yapılabilir bunun üzerinde duralım” ifadelerini kullandı.