Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’deki mimarlar şirketleşiyor!

Kocaeli’deki 51 mimar birleşerek Kocaeli Mimarlık Anonim Şirketi’ni kurdu.

Kocaeli’deki 51 mimar birleşerek
Nazim Ozgun Erbulan 1

Kocaeli’deki 51 mimar mart ayının başında Kocaeli Mimarlık Anonim Şirketi’ni kurdu. Şirketin Kartepe’de faaliyet göstereceği öğrenilirken söz konusu ortaklıkta şirketin kuruluş amaçları da belli oldu.

ŞİRKETİN AMAÇLARI NELER?

Buna göre şirketin amaçları arasında her türlü mimari plan proje çizimini ve taahhüdünü yapmak, çizmiş olduğu projeler üzerinde tadilat yapmak ve uygulamak, açılan yurtiçi ve yurdışı proje yarışmalarına katılmak, her türlü arazi ölçümü, yer kontrol noktalarının tesisi, deformasyon ölçmeleri gibi maddeler yer aldı. Şirketin temsile yetkili isimleri Ahmet Mintemur ve Murat Hacıhaliloğlu oldu.

NEDEN ŞİRKETLEŞTİLER?

Şirket hakkında edinilen bilgilere göre proje müellifi mimarlar meslek uygulamalarında mali disiplini sağlamak, yaptıkları işleri sözleşme altına almak, mesleki uygulamalarındaki vergi kaybının önüne geçmek, ticari olarak daha güçlü bir yapıya kavuşmak üzere şirket kurma kararı aldı. Mimarlar Odası görev yetki ve sorumluluklarında sadece üyelerin mesleki faaliyetlerini düzenleyebiliyorken ticari faaliyetlere müdahale yetkisi bulunmuyor. Bu yüzden mimarlar, mali disiplini kendi kendilerine sağlamak üzere şirketleştiği öğrenildi. Şirket yakın zamanda lansman ile kendilerini tanıtacak.

İŞTE ŞİRKET KURUCULARI

kocaeli mimarlar sirket