Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaelili kadınlardan Pınar için eylem

Kadın Platformu ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, vahşice öldürülen  Pınar Gültekin için bir araya geldi ve kadınlar tepkilerini ortaya koydu.

Kadın Platformu ve Kadın

Kadın Platformu ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Muğla’da vahşice öldürülen  Pınar Gültekin için bir araya geldi. Yürüyüş Yolu’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında İstanbul
Sözleşmesi’ne vurgu yapıldı. Onlarca kadının katıldığı eylemde basın açıklamasını okuyan Yasemin Yılmaz, kadınların tepkisini dile getirdi.

“KORUMA MEKANİZMALARI NEREDE?”

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Pınar maalesef ilk değil ama son olması için biz kadınlar dün nasıl sokakları doldurduysak bugün de Türkiye’nin dört bir yanında sokakları dolduruyoruz. Çünkü erkek şiddetinin münferit olmadığını biliyoruz. İstanbul Sözleşmesi diyor ki, eğer şiddeti önleyemediyseniz, o zaman şiddete maruz bırakılanı koruyacak mekanizmalar geliştirin.

TAKIM ELBİSE GİYDİ DİYE…

Yani, bir kadın karakola gelip şiddete maruz kaldığını söylediyse, onu şiddet failinin yanına geri göndermeyin, kaldığı sığınma evinin adresini şiddet failine vermeyin, yeterli sayıda güvenli sığınma evleri, tecavüz kriz merkezleri açın diyor. İstanbul Sözleşmesi diyor ki, kovuşturma sürecini etkin yürütün. Yani şiddet failine takım elbise giydi diye iyi hal indirimi vermeyin, haksız tahrik indirimleri vermeyin, konuyla bağlantısı olmayan kadının özel yaşamına dair bilgileri mahkemenin konusu yapmayın, failleri aklamayın, ‘Bir kereden bir şey olmaz’ demeyin diyor.”