Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaelili müteahhitler ‘Yarısı bizden” kampanyasını istiyor

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul genelinde hayata geçen kentsel dönüşüm çalışmaları için “YARISI BİZDEN” kampanyasının Kocaeli’de de uygulanmasını istedi

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Geçtiğimiz cumartesi günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul genelinde hayata geçen” Yüzyılın Projesi” kapsamında Kentsel Dönüşüm çalışmaları için “YARISI BİZDEN” Kampanyasıyla toplamda 350 bin konutun dönüşü hedeflenmektedir. Bu Kampanya ile her bağımsız bölüm için toplamda 1,5 milyon TL destek, bunun 700 bin TL’si hibe, 100 bin TL’si tahliye, kira yardımı ve 700 bin TL’si de düşük faizli kredi desteği olarak sağlanacaktır.

Kocaeli ilimiz olarak İstanbul ile aynı deprem riski taşıyan şehrimiz de yaklaşık 315 bin yapı stoğumuz bulunmaktadır. Bu yapı stoğumuzun Yarısının 150 bin ’in 1999 öncesi yapılar ve bu yapılarımızın bir sefer deprem geçirmiş olması gerçeği ile şehrimizin en öncelikli acil ihtiyacı olan Kentsel Dönüşüm çalışmaları olmalıdır. Bu noktada yaklaşık 5 ay önce Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın öncülüğünde başlatılan 1999 depremini yaşamış yapı   stoğumuzun taraması ve performans değerlendirmesi yapılmaktadır. Deprem görmüş yüzde 90 yapımızın tarandığı, sahadan edindiğimiz bilgiler doğrultusunda yaklaşık 20-25 bin yapının, yani 80-100 bin arasındaki dairenin bağımsız bölümün öncelikli yenilenmesi gerektiği öngörülmektedir. Büyükşehir Belediye Başkanımız önümüzdeki günlerde tarama tamamlandıktan sonra şehrimizdeki 1999 öncesi yapı stoğumuzla ilgili sonuçları kamuoyuna paylaşacaktır. Önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyulan riskli binalarımızda Kentsel Dönüşüm çalışmaları hızlanması öngörülmektedir, fakat son yıllarda yaşanan Küresel Ekonomik krizler tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yüksek Enflasyon ortaya çıkarmıştır. İnşaat maliyetlerimiz son 5 yılda 10 kat artmıştır. Maalesef vatandaşlarımızın satın alma gücü, özellikle ücretli kesim için bu oranda yükselmemiştir. Kentsel Dönüşüm ile evini yenilemek isteyen orta ve dar gelirli vatandaşlarımız için bu sebepten dolayı, ciddi bir finansman ihtiyacı doğmuştur.

İstanbul’umuz da hayatta geçen, evini yenilemek isteyen vatandaşlarımız için “YARISI BİZDEN KAMPANYASI’NIN”. Özellikle Kocaeli ilimizi de kapsaması gerektiğini, depremin siyaset üstü bir konu olduğu gerçeğinden yola çıkarak, tüm şehrimizdeki siyasi partilerimiz bir araya gelerek bu kampanyaya Kocaeli ilimizi de dahil olmasına yönelik çalışmaları önem arz etmektedir.”