Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’nin 7 ilçesinde acil toplanma alanında sıkıntı var

2021 yılı AFAD ve Kocaeli Valiliği tarafından hazırlanan İRAP raporu verilerine göre Kocaeli’nin 7 ilçesinde acil toplanma alanlarıyla ilgili 2.5 metrekare standardı sağlanamadı.

blank
Nazim Ozgun Erbulan 1

2021 yılında AFAD ve Kocaeli Valiliği tarafından hazırlanan İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) kapsamında valiliğin ev sahipliğinde her yıl toplantı yapılıyor. Son toplantıda konuşan Vali Seddar Yavuz, 11 Ocak 2023 yılında yaptığı toplantıda, eylemlerin yüzde 31.1’inin gerçekleştirildiğini bildirdi. Vali Yavuz, “Unutulmamalıdır ki afetler meydana gelmeden önce yapılan afet risklerini azaltma çalışmaları, afetler meydana geldikten sonra oluşabilecek kayıp ve hasarı en az 7’de 1 oranında azaltmaktadır” dedi.

KİŞİ BAŞI 2 BUÇUK METREKARE

2021 raporuna göre Kocaeli’de 536 adet acil toplanma alanı tespit edildiği belirtildi. Kişi başı 2 buçuk metrekareden az olmayacak şekilde planlanan acil toplanma alanlarında Gölcük, Darıca, Derince, Dilovası, İzmit, Kandıra ve Körfez’de bu standardın sağlanamadığı ortaya çıktı. Başiskele, Çayırova, Gebze, Karamürsel ve Kartepe’de ise kişi başına düşen metrekare standardının sağlandığı raporlara yansıdı.