Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’nin dev fuarı için yeni bilgiler verildi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, CHP grubunun İnterteks fuar alanı ve yeni yapılacak olan fuar alanı ile ilgili sorularını cevaplandırdı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP grubu, Kartepe’ye yapılacak yeni fuar alanının maliyetini ve işleyişi sordu. Cevap veren KBB Başkanı Tahir Büyükakın, “ Yeni yapılacak olan fuar alanı öngörümüz kesin bir rakam olmasın ama 60 bin metrekare olacak gibi. 60 bin metrekare alanın uygulama projesi ve ihale süreci 9 ay ile 1 yıla yakın sürer. Çok büyük bir proje. Fuar alanı ve otel de içinde. Diğer tarafta ne yapılacağı ile ilgili olarak alternatif bakışlar var. Kamusal alan olması gerektiği, kamusal kullanıma bırakılması gerektiği ile ilgili çalışmamız var.” dedi.

SERKAN IHLAMUR BİLGİLENDİRDİ

Söz alan Yapı Kontrol Dairesi Başkanı Serkan Ihlamur: “Söz konusu tesis 30 bin metrekare alana sahip. Çatı çöktükten sonra analize başladık ve bütün çatının değişmesi gerektiği ortaya çıktı. Temellerini açtık temellerin altında çöpler çıktı. Çimentolar erimiş resmi raporlar ve özel analizler yapıldı. Cephe çatı sökülecek sadece çelik olanlar kalacak. 30 bin metrekareyi yeniden yapmak gibi oluyor. Yeni yapmaktan başka çarede kalmadı.

ÖZMURAL: HANGİ FUARLAR YAPILACAK?

CHP meclis üyesi Ünal Özmural: “Havaalanı yanında bulunan yerin fuar alanı olması kesinleşti gibi. Ama kullanım oranları İstanbul’a göre çok düşük kalıyor Fizibilite olarak bir çalışmamız var mı? Hangi fuarcılık alanlarına yöneleceğiz. Burada hangi alanlarla ilgili fuarcılık yapılacak. “dedi.

“YENİ FUARLARA TASLİP OLUNACAK”

Özmural’a cevap veren Büyükakın: “SANTEK gibi hali hazırda yapılan fuarlarımız var. Nasıl bir tasarım yapmamız gerektiği gibi ön çalışma istedik. Talip olmak istediğimiz fuarlar var. Sanayi ve Ticaret odaları ile ortak çalışıyoruz. Aşamalı bir şekilde yapılacak bu yeni fuar alanımız bu da bir öngörü şeklinde şu an. Projenin bizim içimize sinmesi ve kamuoyu ile ortak bir şekilde hareket edilmesi gerekiyor. “ şeklinde konuştu.