Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’nin işlek caddelerinde her binanın altında dükkan var!

Hem İzmir hem de Kahramanmaraş depremlerinde dükkanların genişleme için kolonları kestiği, bazı binaların bu yüzden yıkıldığı iddiaları sıcaklığını koruyor. Uzmanlar sık sık binaların projeye göre denetlenmesi uyarısında bulunurken Kocaeli’de özellikle işlek cadde ve sokaklarda neredeyse her binanın altında dükkan var.

Hem İzmir hem de

Nazim Ozgun Erbulan 1İzmir’de meydana gelen 6,9’luk deprem sonrası yıkılan binaların altında bulunan dükkanların genişleme için kolonları kestiği tespit edilmişti. Kolonu kesilen binanın yıkılma ihtimalinin daha da arttığı, o dönem uzmanlar tarafından defalarca dillendirilirken aradan geçen 2 senenin ardından Kahramanmaraş merkezli iki depremde çöken binalarda kolon kesilmesi konusu tekrar gündeme geldi.

HER BİNANIN ALTINDA DÜKKAN VAR

Depremler sonrası İstanbul için sık sık uyarı yapılmaya başlandı. Uzmanlar, vatandaşların oturdukları binaları güçlendirmeleri gerektiği, kesilen kolonları binanın projesine göre tespit edebileceği konusunda uyarılarda bulunurken Kocaeli’nin özellikle işlek cadde ve sokaklarında neredeyse her binanın altında dükkan olması ‘denetim’ konusunda tartışmalara neden oldu.

BİNA PROJESİNE GÖRE DENETLENMELİ

Uzmanlar, her geçen gün açılan yeni bir dükkan ya da mevcut dükkanın tadilata alınmasının ardından genişleme yapanlar konusunda uyararak kolonların binanın aslına uygun denetlenmesi gerektiğini sık sık ifade ediyor. Olası bir İstanbul depreminde en çok etkilenecek illerden birisi olan Kocaeli’de, 1999 depremini atlatmış binaların girişlerinde bir de kolonların kesilmesi insan hayatı için tehlikeyi daha da büyütüyor.

dukkanlar