Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaelipsor’un binasını icradan satacaklar!

İzmit Çukurbağ Mahallesi’nde Ziraat Bankası’nın yanında yer alan ve Kocaelispor’a ait olan 5 katlı bina icradan satışa çıkarıldı.

İzmit Çukurbağ Mahallesi'nde Ziraat

İzmit Çukurbağ Mahallesi’nde Ziraat Bankası’nın yanında yer alan ve Kocaelispor’a ait olan 5 katlı bina icradan satışa çıkarıldı. Kocaeli 8. İcra Dairesi tarafından satışa çıkarılan bina için 3 milyon 33 bin 540 lira bedel belirlendi. İcradan ilk satış 21 Ocak’ta gerçekleştirilecek.

40 YILLIK BİNA

21 Ocak’ta söz konusu bina için alıcı çıkmazsa 19 Şubat’ta ikinci bir satış ihalesine gidilecek. 40 yıllık 5 katlı bina İnönü Caddesi üzerinde bulunması sebebiyle oldıukça değerli görülüyor. Bina için pek çok alıcı çıkması bekleniyor. Ancak binada Kocaeli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın kira şerhi bulunuyor. Yatırımcılar söz konusu kira şerhi nedeniyle binayla pek ilgilenmiyor.

Kocaeli 8. İcra Dairesi’nin konuyla ilgili ilanı şöyle;

Taşınmazın kaydı ve özellikleri:Kocaeli İl, İzmit İlçe, 417 Ada, 14 Parsel, Çukurbağ Mahalle altında lokali olan kargir adlı taşınmaz
Kocaeli İzmit Belediyesi İmar sınırları içerisindedir. Belediye hizmetlerinin tümünden faydalanmaktadır. Etrafında yoğun ticaret ve konut türü yapılar mevcuttur. Alım satım kabiliyeti iyidir.Ulaşım imkânı iyidir. İzmit şehir merkezindedir. Parsel jeolojik açıdan inşaat yapmaya elverişli alandadır. Parsel üzerinde Zemin+5 normal katlı betonarme bina vardır. Parsel 3. Derece Sit Alanında kalmaktadır.

TOPLAM 1.260 METREKARE

Taşınmaz şehir merkezine yakın mevkide, ticari faaliyetlerin yoğun olduğu Cumhuriyet Caddesine cephelidir, yakın çevresinde Cumhuriyet Parkı, İnönü Caddesi, İzmit Belediyesi Hizmet Binası, Hızırreis İlköğretim Okulu, İzmit Lisesi, işyerleri, banka şubeleri bulunmaktadır. Kıymet takdiri istenen taşınmaz 264,86 m² arsa üzerine yaklaşık 40 yıl önce betonarme karkas tarzda inşa edilmiş Zemin Kat üzeri +5 normal katlı binadır. Binanın her katı 210 m² toplam alanı 1260 m² dir. Zemin katı bakımlı ve faal durumda olup Halıbank isimli halı satış mağazası tarafından kullanılmaktadır, normal katlan misafirhane şeklinde ortada uzunca bir hol ve bu hole açılan odalar şeklinde yapılmıştır, binanın normal katlarına çıkış merdiveni binanın doğu kısmındadır.

ASANSÖRÜ DE VAR

1. Normal katı zemin katta faaliyet gösteren halı mağazasına ait halı deposu olarak kullanılmakta diğer katları boş durumdadır.Zzemin katın haricindeki katlar bakımsız olup esaslı bakım ve tamir gerektirmektedir. Bina asansörlüdür. Bina inşaatında standart yapı malzemeleri kullanılmıştır. Bina bu haliyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı Yaklaşık Maliyetleri 3. sınıf B grubu yapılar sınıfına girmektedir.

Adresi : Çukurbağ Mahallesi İstiklal Caddesi İzmit/Kocaeli

Yüzölçümü : 264,86 m²

İmar Durumu : Parsel İzmit Belediyesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında Belediye Hizmet Alanında yer almakta olup yapılaşma koşullan , Bitişik nizam 5 kattır. Parselin az bir kısmı imar yolunda kalmaktadır.

Kıymeti : 3.033.640,00 TL

KDV Oranı : %18

Kaydındaki Şerhler : 3.derece sit alanı içerisinde kalmakta Kocaeli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Lehine kira şerhi vardır.