Kocaeli’nin Dilovası ilçesindeki Köseler Mahallesi’ne ABB Metal Alüminyum şirketi yüzey temizleme ve elektrostatik toz boyama tesisi yapmak için Çevresel Etki Denetim (ÇED) süreci başlattı. ABB Metal tarafından Dilovası’na yapılmak istenen proje onaylanırsa firmaya 33 milyon 60 bin lira değerinde mal olacak ve personel istihdam edilecek.
15 BİN 732 TON ALÜMİNYUM ÜRETECEK
Dilovası’nda faaliyetlerini sürdüren firma, söz konusu tesiste yüzey temizleme ve boyama işlemi yapmayı planlanıyor. Dilovası’ndaki tesiste yılda 15 bin 732 ton alüminyum profili üretilecek ve 36,6 metreküp yüzey temizleme banyosu bulundurulacak.
45 KİŞİYİ İŞE ALACAK
Dilovası’nda yapılması planlanan tesis fabrikanın içerisinde olacağı için inşaat aşamasından geçmeyecek. Tesisin makine ekipman aşamasında günde 8 saat, 3 kişi çalıştırılacak. Dilovası’nda yapılacak tesisin işletme aşamasında ise yılda 300 gün, günde 24 saat olmak üzere 42 personel görev alacak. Böylece ABB Metal 45 kişiyi istihdam edecek.